Aktywne Wpisy

Salido +324
Minął 73. (z 73) dzień wakacji.
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
źródło: 1-433025-24
Pobierz
duzy_krotki +1
Będę kupował nową furę:
- tylko nowe
- jak największe (miejsce w środku i bagażnik)
- do 180k
- paliwo każde tylko nie elektryk
- może być manual
- tylko nowe
- jak największe (miejsce w środku i bagażnik)
- do 180k
- paliwo każde tylko nie elektryk
- może być manual

Jestem zielony z androida. Potrzebuję zrobić appkę tego typu :
1. Podłączam telefon do komputera PC poprzez kabel USB
2. Nie ma możliwości podłączenia przez WiFi/Bluetooth.
2. Po podłączeniu synchronizuje sobie plik zawierający dane potrzebne do działania aplikacji.
Zorientowałem się trochę i podpowiedziano mi wykonanie push poprzez adb (nie wiem czy dobrze dobieram słowa, bo jestem nowy w tej technologii ;) ). Tak więc dwa pytanka.
1. Da się to wykonać spod aplikacji pisanej w #java ?
2. Czy istnieje jakaś inna metoda na synchronizację plików PC <-> android via USB
@maledorak: ( ͡° ʖ̯ ͡°)
No i w telefonie musisz mieć włączony dostęp do ADB.
Inna rzecz - android domyślnie teraz używa protokołu MTP po podłączeniu do kompa. I to też powinno mieć jakąś libkę w javie (prawie wszystko ma libkę w javie ;D). Plus taki, że nie trzeba włączać debuga w telefonie, tylko jest out of the box.
@maledorak: niestety, też odpada. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@CortesHernan: najlepsze rozwiązanie, ale telefon musi być odblokowany (ekran) żeby działało MTP. Jak używasz blokady wzorem na przykład to upierdliwe, bo dodatkowy krok trzeba robić zawsze. Nie połączyć po prostu.
@indywidualny: MTP? https://github.com/sixones/zenses/tree/master/jmtp ta biblioteka jest prawilna? ;) używałeś czegoś do takich zabaw?