Aktywne Wpisy
kingszajs +3
Polecacie jakąś grę na majówkę? Szukam czegoś dobrego na PC lub PS5. Ogólnie mam za sobą wszystkie znane topowe gięty, RDRy, TLOU, GODy, Horizony, Ghost of Tsushima, Days Gone, etc. Chyba maksymalnie wykorzystałem potencjał rynku gier...
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Dominik76 +17
#p0lka
Gorąco polecam
Gorąco polecam
If we can establish a Mars colony, we can almost certainly colonise the whole Solar System, because we’ll have created a strong economic forcing function for the improvement of space travel. We’ll go to the moons of Jupiter, at least some of the outer ones for sure, and probably Titan on Saturn, and the asteroids. Once we have that forcing function, and an Earth-to-Mars economy, we’ll cover the whole Solar System. But the key is that we have to make the Mars thing work. If we’re going to have any chance of sending stuff to other star systems, we need to be laser-focused on becoming a multi-planet civilisation. That’s the next step.
#spacex #spacexmasterrace #elonmusk
Pamiętam jak przed rokiem 2000 na Discovery mówili ze NASA poleci na Marsa do 2010 roku lub 2015. Teraz to nawet do 2030 NASA nic nie zrobi.
Mam nadzieje ze za pomocą SpaceX za mojego życia zobaczę kolonizację Marsa.
A Muskowi moze chodzi jeszcze o Księżyc?
Zawsze mnie zastanawialo czemu
Jak długo będzie trwać podróż? Odległość to między 54 a 103 mln km. Nie wiem jak szybko ma rakieta lecieć. 40k km/h? To by było ~56 lub ~112 dni. Czy może da się jeszcze szybciej? A co dopiero reszta planet..
@kopek: bo jest maly i nie ma tam nic co by nas interesowalo: P
fajnie kolonie na ksiezycu zostaly pokazane w filmie time machine, najpierw kolonizacja i budowanie tam osiedli pod ziemia(bo slonce) a potem ksiezyc sie wzial i rozdupcyl na kawalki, zachwiana zostala orbita ziemi i w ogole kataklizm