Wpis z mikrobloga

Brew Day Friday :D Dziś warzę Peated Portera dolniaka. Zobaczymy jak wyjdzie, ale już czuję, że 25% zasypu whisky 45ppm to za mało ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS. Emalia jednak gorzej trzyma ciepło od nierdzewki...

#piwowarstwo #warzezbrowin

Wołam @Browin - patrzcie jak ładnie znowu, no ( ͡º ͜ʖ͡º) I tag jaki ładny wymyśliłem!
Pobierz
źródło: comment_B5HItRQc75bPV5To1i8qFNBPaaghJZ7g.jpg
  • 13
@Lrrr: Godzina szybciej :) Kupny z Browinu, już podawałem linka, ale masz:
http://browin.pl/biowin/wino-piwo-destylaty/maszyny/prasy-ramowe-do-winogron-i-owocow/worek-nylonowy-do-prasy-ramowej-18-l

@RomeYY: Przeciąłem na zszyciu, wsadziłem twardy drut (taki na siatkę-ogrodzenie) i to opiera się na brzegu. Po bokach jeszcze są dwa mocne klipsy (nie takie biurowe) trzymające te druty. Wysładzanie chyba standardowo, po 60 min zawsze ok, sprawdzam jodowo. Mieszanie jak widzisz - praktycznie normalnie, bo to sobie pływa. Trzeba tylko nie kręcić siatką.

Co do syfu