@yggdrasill: A podczas znieczulenia? Narkozy? Snu? Wydaje mi się, że żywcem oznacza bardziej "świadomie, będąc świadomym co się dzieje", ale nie jestem pewny.
@ibeafraidi: Ale jakie spalenie? Bo to spora roznica. Wbrew pozorom np. spalenie na stosie nie bylo "takie najgorsze". Zanim czlowiek zaczal sie palic to przewaznie tracil swiadomosc z powodu zaczadzenia. Jak miales farta to bylo zupelnie bezbolesnie.
@ibeafraidi: smierc przez utoniecie to straszna meczarnia, rozrywa pluca z bolu a mimo to zachowujesz swiadomosc chyba jeszcze kilka minut, byl jakis filmik o tym z okazji sezonu wakacyjnego a palac sie szybko tracisz przytomnosc no i skora szybko sie spala i juz po niedlugim czasie przestaje sie czuc bol
@ibeafraidi: kiedyś nauczycielka w szkole powiedziała mi, że utonięcie/uduszenie - ze względu na to, że rozsadza Ci płuca przez brak tlenu i wszystko czujesz i to boli i w ogóle masakra ( ͡°ʖ̯͡°)
#ankieta
Która śmierć jest gorsza?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@yggdrasill: tutaj też racja :D ale wiadomo, chodzi mi, że mająć pelną swiadomość
a palac sie szybko tracisz przytomnosc no i skora szybko sie spala i juz po niedlugim czasie przestaje sie czuc bol