Aktywne Wpisy
Deadend +341
Mantusabra +12
#przegryw podajcie jakieś synonimy do słowa przegryw. Mi ciekawe słowo przyszlo na myśl- cudak. Rzadko się używa tego słowa uguem, ale jest guem ciekawe asz asz
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#oswiadczeniezdupy #takaprawda #samochody #motoryzacja
np. na auchan nie kupisz hot doga ani kuponu lotto
@hans-olo-olo: Nie mam z tym problemu. Niech to sprzedają, ale niech będzie jedna kasa do płacenia za benzynę (nawet samoobsługowa!).
@mamFAJNYnick: Niestety nie jest to sieć, która ma jakoś dużo stacji :/
@deyna: No w mojej okolicy takich stacji nie ma. Ja nie mam nic przeciwko ludziom kupującym hot-dogi - jak widzisz frustracje moją kieruje do stacji, która w jednej kasie sprzedaje wszystko, łącznie z produktami, które wymagają dużo czasu do przyrządzenia. Jeden hot-dogowiec
@deyna: No i wiele sklepów wprowadziło właśnie kasy "do 5 produktów" czy kasy samoobsługowe. Dodatkowo sklep spożywczy, to sklep, którego główną funkcją
@mamFAJNYnick: No ok, ale do najbliższego Auchana mam chyba 10 kilometrów przez wyjazdówke, która 90% czasu jest zakorkowana :) Czekam osobiście na takich ruch z jakiejś sieci jak Statoil, Shell, BP, Orlen itp.
nie wiem czy nadal sa bo shell to kupil
marża na detalu była tak niska, że spowodowała przesunięcie zysku na produkty sprzedawane na stacjach. Sklepy wielkopowierzchniowe tworzyły stacje bez dodatkowej sprzedaży bo w ten sposób przyciągały sobie klientów do sklepu. Jedynym rozwiazaniem jest więc tankowanie przy hipermarketach
Rozumiem chęć dodatkowego zysku, ale sądzę, że mogą też tracić na klientach, którzy po prostu wybierają szybsze stacje by zatankować.
@rzep: W takim razie takich jak i ty, którzy są skłonni zapłacić parę groszy więcej ale chcą szybciej zatankować mogłoby być więcej. To odniosłoby skutek w zakresie systemu obsługi.