Wpis z mikrobloga

Mirki co wziąć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#telefony #android #ios #pytanie

Mirki jaki telefon kupić?

• Samsung Galaxy S7 11.5% (210)
  • Samsung Galaxy S7 Edge 20.5% (375)
  • iPhone 6s 41.2% (755)
  • Inny telefon/ Zaproponuj w komentarzu 26.9% (493)

Oddanych głosów: 1833

• 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kundzio1500: Nexus. 6 jest fajny, ale trochę za duży. Możesz zerknąć na inne, nowe modele - np. 6P itp. Nie interesowałem się tym teraz szczególnie, bo kupiłem sobie Nexusa 6 jakiś czas temu i poza rozmiarem jest spoko. W każdym razie dla mnie atutem jest brak nakładek na soft od producenta i najświeższa wersja Androida.
  • Odpowiedz
@pqp_1: najpierw wątpiłeś ze nie dostają teraz gadasz zupełnie o czym innym. Updaty dostają i tyle. Soft działa na pewno szybciej niż samsungowy touchwiz.
  • Odpowiedz
@pyskaty92: chodzi mi o to ze w porownaniu do s4 to byl downgrade
po s4 kolejnym samsungiem ktory kupilem to wlasnie s7
a ze traci na wartosci? telefon to nie inwestycja
  • Odpowiedz
@Kusher: no inwestycja może nie, ale jak ktoś lubi często zmieniać telefon na nowszy, to dużo lepiej zainwestować raz większe pieniądze w takiego iphone, który trzyma długo wysoką cenę, bo relatywnie najmniej się straci na odsprzedaży. Ja na s5 neo w 10 miesięcy straciłem ~1000zł.
Samochód to też nie inwestycja, ale jeśli nie planujesz jeździć samochodem 20 lat, to też lepiej kupić (o ile kogoś na to stać) mercedesa lub
  • Odpowiedz
@sezonowiec1: Przecież ten film miał pokazać, że 2x więcej ramu w samsungu nie ma znaczenia. Film pokazuje jak iphone dobrze korzysta z ramu który ma i jest w stanie z niego wznowić działanie np. gry czego samsung nie potrafi. Stąd o ponad pół minuty lepszy wynik. To już jest istotne dla zwykłego użytkownika.
  • Odpowiedz
@Nocnik123: Zwykły użytkownik nie odpala 100 aplikacji, jak już powiedziałem. Oczywiście Iphone to świetny telefon, ale jak mam dopłacać tyle kasy tylko po to, to wole wziąć sobie samsunga galaxy s6 z lepszym aparatem ;)
Moja dziewczyna ma Iphone 6, zwykłego i np samsung galaxy s6 robi o wiele lepsze zdjęcia, to jak niebo a ziemia :D
  • Odpowiedz
@Nocnik123: Miałem dwa telefony w ręku, zdjęcia z S6 oddają lepiej kolory i po przybliżeniu kadru wszystko widać, a na Iphone 6 są szumy, bliżej mu do Sony Xperia Z (zwykła Z), którą miałem wcześniej niż do S6 :D
  • Odpowiedz
@Varien: Przecież to właśnie Samsungi szybciej się "stępią" pierwsze lagi zaczynają się po kilku miesiącach zwykle 3-4. Iphone 4 ma już 6 lat, iphone 5 4 lata także nic dziwnego, że telefony twoich znajomych nie działają już perfekcyjnie. Iphone 4 porównuj z samsungiem 6 letnim, samsung zostanie pożarty przez iphonea. Brak mi słów na twoje bzdety. Pominę już fakt dodawania ideologi do zwykłego telefonu, posiadacze iphonów problemów z tym nie
  • Odpowiedz