Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do tego znaleziska.
Mam wrażenie, że rowerzyści jeżdżący na szosówkach to najbardziej niemyśląca i głupia grupa rowerzystów. Uważają, że kiepski stan ścieżki rowerowej (albo to, że ścieżka jest brukowana, bądź są krawężniki) upoważnia ich do nieużywania ścieżek na rzecz ulic.
To jak kupić nisko zawieszony sportowy samochód, narzekać, że obciera się progami i zderzakami na progach zwalniających czy o krawężniki, że czuć studzienki kanalizacyjne na kołach z oponami o niskim profilu, że czuć wyboje i winni są projektanci miasta, dróg, budowlańcy, architekci, kanalarze i każdy inny, więc oni mogą jeździć np po wyasfaltowanej drodze dla rowerów obok.
Nikt normalny nie kupuje sportowego samochodu jako jedynego, do codziennej jazdy. Rowerzyści od szosówek-zamiast narzekać, kupcie sobie wygodniejszy rower do codziennego przemieszczania.
#polskiedrogi #rower
  • 14
  • Odpowiedz
@pogarda_ludzi_ulicy: nie zaśmiecaj tagu. Porównanie dajesz z dupy, bo dużo ludzi właśnie swój jedyny samochód obniża na tyle, że przy zwalniaczach zwalniają prawie do 0 :).
Jestem ciekaw jak bardzo byś się cieszył jakby po Twojej drodze biegały ciągle dzieciaki, jeździli na hulajnogach i tych rowero-chodziankach. Co innego jak ktoś się pcha w środek korku, w godziny szczytu, a co innego jak ktoś jeździ w godzinach mniejszego ruchu, kiedy po prostu
  • Odpowiedz
@gerard-kowalski: z tymi ciągami to też dziwna sprawa, bo różne są opinie i interpretacje (policji, straży a nawet sądów). Ja tam korzystam jeśli się trafi. Raz tylko się wkurzyłem jak co chwilę były przejścia tylko dla pieszych i wysokie krawężniki, ale to była ulica z minimalnym ruchem:)
  • Odpowiedz
@pogarda_ludzi_ulicy: ale Ty jestes po prostu debilem. Normalny rower do miasta to wlasnie szosa a nie jakis goral z 2.5 calowymi oponami. Co wiecej, szosowcy znaja przepisy ruchu drogowego, inaczej nie pakowaliby sie na jezdnie, a to ze jestes slabym kierowca i byle rowerzysta jest dla ciebie przeszkoda na drodze to juz tylko twoj wyimaginowany problem. strzaua
  • Odpowiedz
@skwarek2: Tu napisałem ze względu na pierwszy tag, żeby poczytali ludzie którzy nie wchodzą w takie znaleziska.

@vomalio: Posiadacze BMW i Civiców co najwyżej, odsetek kierowców. Więcej osób ma opony z niskim profilem i takie osoby najczęściej narzekają na drogi. Wiem co to za uczucie- po drogach ciągle jeżdżą rowerzyści ;)

chcesz maść?

@grecki: Rozumiem, że polecasz jakąś dobrą, sprawdzoną po jeździe bez siodełka.

ale Ty jestes po prostu
  • Odpowiedz
@pogarda_ludzi_ulicy: Jak widzisz wykop jest portalem pedalarzy, zresztą trudno się dziwić, skoro średnia wieku na portalu to chyba jakieś 15 lat i mało kto ma tutaj prawko. Logiczne jest zatem, że kierowców będzie się tutaj cisnęło do oporu, a rowerzystów zawsze będzie się stawiało w roli tych biednych, uciśnionych użytkowników drogi. Nie ma co się rozwodzić na ten temat, to tak jakbyś rzucał grochem o ścianę.

Pamiętaj - na całe szczęście
  • Odpowiedz