Wpis z mikrobloga

Zrobiłem sobie ostatnio test strony w Google PageSpeed Insights i ogólnie wyszło, że wolno i podało co można zmienić. Znalazłem m.in. jakąś wtyczkę do cache W3 Total Cache. Po jej instalacji strona działa zdecydowanie szybciej i w teście widać, że przyspieszyła. Mam wrażenie jednak, że odkąd się z tym pobawiłem to jest wyraźnie mniej odsłon dziennie. Jako kompletna zielonka w temacie pytam, czy może być coś na rzeczy i warto się bawić w zmiany pod takie testy? #wordpress
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@incognito_man: Pytam bo się nie znam, a chciałem jakoś ją przyspieszyć. Efekt niby osiągnąłem, ale jakby z dnia na dzień z tych wielu odsłon zostało jeszcze mniej ;/ Ale jak nie ma związku to wtyczkę zostawię bo w sumie spełnia swoje zadanie.
  • Odpowiedz
@Tortex: zależy co to za cache, jak serwujesz dużo dynamicznego kontentu a cache ciągle wyrzuca starą wersje strony - ludzi może to nie satysfakcjonować. Cache to jest złożony temat i wszystkiego nie da sie wrzucić do cache
  • Odpowiedz
@matixrr: Właśnie wczoraj to czytałem i trochę się pobawiłem, ale dam sobie spokój póki co. Jak się człowiek nie zna to za dużo męczenia z tym, a stronka mała bo hobbistyczna, ale dzięki za link.
  • Odpowiedz