Aktywne Wpisy

Apaturia +298
Kurczę, rano wychodzę z mieszkania i widzę, że ktoś zakleił mi z zewnątrz wizjer w drzwiach i to nie tak na pół gwizdka, tylko solidnie, kilkoma kawałkami przylepca. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło, nie słyszałam też, żeby sąsiedzi wspominali o czymś podobnym. Złodzieje robią przedświąteczny rekonesans czy jak? :/
#bezpieczenstwo #swieta
#bezpieczenstwo #swieta
źródło: 22.12
Pobierz
Koksixk +97
W sumie to nie wiem skąd ten najazd na polki pod względem wyglądu. Może ja jestem dziwny, ale mi się tylko Słowianki podobają. Ruskie panny też są spoko, ale no tam jest mentalnosc jaka jest, na Ukrainie nie lepiej xD, także chłopaki myślę, że zamiast cały czas cisnąć p0lkk to powinniśmy jednak docenić te środkowoeuropejskie walory

Uważam tak jak @maze: technika jest szalenie ważna i godziny spędzone na macie.
Ja od kilku lat raz w miesiącu kładę się na 2 godziny na matę z byłymi bjj, zapaśnikami i judokami.
Przy mojej wadze i sile, często mam fizyczną, surową przewagę, ale zostaje ona zlikwidowana z szybkością proporcjonalną do stażu sparing partnera.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiele się już nauczyłem, zwłaszcza "piskorzowego"
Druga sprawa to ile trwa sparring? Dla początkujących często daje się krótkie, nawet minutowe "potyczki", a przy dłuższych jednak mocno działa to co było wspomniane - mięśnie potrzebują tlenu.
Komentarz usunięty przez autora
@pussi_magnet: No wydaje mi się że taką właśnie siłę mam, jak już się dobrze ustawie to gościu mnie nie może ruszyć, wiadomo że narazie sam nie wiem jak poddawać ale jak to dojdzie, czyli technika to przy mojej sile powinno być dobrze
Zdecydowanie najciężej mi sparować z zapaśnikiem.
Przynajmniej na tej próbie statystycznej, którą mam do dyspozycji.