Wpis z mikrobloga

Kurczę, rano wychodzę z mieszkania i widzę, że ktoś zakleił mi z zewnątrz wizjer w drzwiach i to nie tak na pół gwizdka, tylko solidnie, kilkoma kawałkami przylepca. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło, nie słyszałam też, żeby sąsiedzi wspominali o czymś podobnym. Złodzieje robią przedświąteczny rekonesans czy jak? :/

#bezpieczenstwo #swieta
Apaturia - Kurczę, rano wychodzę z mieszkania i widzę, że ktoś zakleił mi z zewnątrz ...

źródło: 22.12

Pobierz
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
albo ty szpiegujesz za dużo sąsiadów

@Gmeras: Gdzie tam, ja nie z tych wścibskich.

@Michael_Jackson_ Planuję przejść się później po klatce i porozmawiać z kim się da. Na szczęście nie wyjeżdżam nigdzie na święta, więc mieszkanie nie będzie bez opieki, ale nie wiem, jakie plany mają sąsiedzi.

@seniorwykopek Incydentu na wycieraczce nie stwierdzono, więc to chyba nie o to chodziło ;)
  • Odpowiedz
  • 133
nie zrywaj, zamontuj kamerę, złap włamywacza

@Troojan: Taak, może potem jeszcze świąteczną kokardkę na nim zawiązać. Albo zamontować przy drzwiach pułapki, jak Kevin. To tak nie działa w prawdziwym życiu.

Przestrzegę sąsiadów, a jeśli przydybię obcego kręcącego się po klatce, to narobię rabanu, pogonię go miotłą czy co tam będę miała akurat pod ręką i tyle.
  • Odpowiedz
@Apaturia złodzieje to jedna opcja, ale mogła być to też policja, zawijająca któregoś z Twoich sąsiadów. Możesz spróbować zadzwonić na lokalny komisariat spytać, czy były jakieś działania w Twoim bloku i powiedz, że był zalepiony wizjer - może wtedy powiedzą Ci, czy to ktoś od nich; albo czy były zgłaszane inne przypadki zaklejonych wizjerów.
  • Odpowiedz
  • 29
złodzieje to jedna opcja, ale mogła być to też policja, zawijająca któregoś z Twoich sąsiadów.

@kenykeczuoki: Poważnie? ( _) Takiego wytłumaczenia bym się nie spodziewała. Dzięki za informację, postaram się czegoś dowiedzieć.
  • Odpowiedz