Aktywne Wpisy
darknightttt +138
Kiedyś myślałam, że fajnie będzie mieć męża i dzieci. Dzisiaj wiem, że szybko mieszkania nie kupię (500-700 tysięcy bo duże miasto) więc nie ma nawet co o tym myśleć. Z pracy czasami wracam zmęczona, nie wyobrażam sobie jeszcze zapierniczać przy dziecku po 9h poza domem.
Moje dzieciate koleżanki często się żalą, dzwonią zapłakane. Te, które nie pracują i opiekują się dziećmi narzekają bo nie mają swojego życia, są wypalone i dziczeją. Pracujące
Moje dzieciate koleżanki często się żalą, dzwonią zapłakane. Te, które nie pracują i opiekują się dziećmi narzekają bo nie mają swojego życia, są wypalone i dziczeją. Pracujące
Pithikos +286
#sejm Niesamowite, że nadal niektórzy uważają, że to tylko kobiety interesuje aborcja XD Ja rozumiem, że przegrywy nie ruchają, nie mają związków itp, ale normalni faceci w związkach też często nie chcą mieć niechcianego dzieciaka więc facet tutaj tez o swoje walczy.
2. Nikt nie pytał władz miasta o zgodę na postawienie takiego pomnika, decyzji nie konsultowano też z konserwatorem zabytków
3. Politycy PiS mają to w dupie
4. Tablica to samowola wojewody
5. Na tablicy widnieje sformułowanie, że prezydent "poległ pod Smoleńskiem"
6. Rada Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa negatywnie zaopiniowała to sformułowanie, bo zwrot "poległ" może dotyczyć wyłącznie żołnierzy, którzy zginęli w walce
7. Politycy PiS mają to w dupie
8. Na tablicy Lecha Kaczyńskiego tytułuje się mianem "profesora", podczas gdy był on profesorem nadzwyczajnym na dwóch uczelniach - profesor nadzwyczajny to funkcja a nie tytuł, Lech Kaczyński miał tytuł naukowy doktora
9. Politycy PiS mają to w dupie
10. Nie wiadomo kto wybrał projekt tablicy, nie było konkursu, znaczy że pewnie zarobił kuzyn stryja siostrzeńca jakiegoś ważnego polityka, który w gimbazie miał "piontke" z plastyki
11. Dzięki temu płaskorzeźba na tablicy #!$%@? wie kogo przypomina, na pewno nie prezydenta Lecha Kaczyńskiego
To jest #dobrazmiana i nowe standardy według #pis
Wincyj takich pomników piknych, wincyj!
#polityka
11. Politycy PiS mają to w dupie
@enzojabol: Dla mnie Kennedyego xD
thanks for not aborting me
@far_away: fakty? Fakty, to przedstawił @enzojabol. Suche, konkretne fakty, z którymi trudno polemizować nawet. Ty zaś przedstawiasz swoją opinię, w dodatku rozciągając ją na tajemniczych "wielu".
Ta partia swoją drogą zwana prawem i sprawiedliwością, całkowicie ignoruje przepisy prawa i obowiązujące w naszym państwie zasady współżycia społecznego. Skoro obowiązujące prawo wymaga od nas otrzymania zgody konserwatora zabytków na stawianie pomników w takich miejscach to ignorowanie tego warunku jest brakiem poszanowania dla prawa.
Dodatkowo tytułują L. Kaczyńskiego profesorem i stwierdzają, że poległ chociaż to nie jest prawda.