Wpis z mikrobloga

844 410 - 25 = 844 385

24km/h średnia, duży wiatr, nie zmęczyłem się mocno, gdyby się nie ściemniło dołożyłbym kilka km.

Moje wpisy w tym tagu powinny się nazywać "Dziennik jednej trasy" :D
Mam jedną, ulubioną trasę, która ma 23 km. W miarę dobra droga, trochę górek, lasy i pola dookoła, brak samochodów.

Teraz dla ludzi spoza #szosa - KUPUJCIE ROWERY SZOSOWE. Była to jedna z najlepszych decyzji jakie w ost. roku podjąłem. Wpłynęło na mój stylu życia bardzo pozytywnie. Lepiej jem, chudnę, lepsza kondycja, lepszy humor, ciśnienie, ogromna przyjemność ze sportu, dorzuciłem ćwiczenia do tego. Z niecierpliwością czekam na kolejną jazdę i na lepszą pogodę.

Znacie tę pastę o chodzeniu po bułki i wybuchjących kolanach? Kolektyw posiadaczy szosówek się do nich zalicza. Przez z nich wytworzył się mit, ze kolarstwo rekreacyjne jest bardzo drogie. Podobnie jak z podróżami.
Nie masz roweru z >x zł? Nie masz kasku, specjalnych skarpetek, gaci, sraci, leginsów, papieru toaletowego, butów? Lepiej nie wsiadaj na rower bo robisz nam, profesjonalistom złą famę.

Zignorujcie tych ludzi i przeznaczcie na rower i akcesoria tyle oszczędności ile możecie. Nawet mając 600zł coś kupicie i będziecie cieszyć się z jazdy.

Do zobaczenia na szosie.

#szosa

#rowerowyrownik
m.....k - 844 410 - 25 = 844 385

24km/h średnia, duży wiatr, nie zmęczyłem się moc...

źródło: comment_AsqdJIFmoGyhbAWcs5UzMOvht92TTe9X.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
@sargento: @valdo: Niee, nie mój :D Moje małe marzenie :p Wrzuciłem tylko, żeby wpis się lepiej prezentował.
Kosztuje ~7k, można trochę taniej. Nie jest to jakoś absurdalnie dużo, ale na pierwszy rower to za wiele. Może na drugi rower sobie taki sprawię.
  • Odpowiedz
@mafiozorek: Hmmmm powiadasz, że warto ten 1500 PLN wydać na Tribana? Ja mam jakiś opór przed wynalazkami z Decathlonu. Zwłaszcza, że za 2000 już można kupić Treka.
  • Odpowiedz
@valdo: Nie mam osobiście dużego porównania, ale wiem, że niektózy narzekają, że nie ma Shimano w nim, a to jest wg, mnie ostatni problem. Biegi zmieniają się bardzo szybko, płynnie. Rzekłbym nawet, że to zaleta, bo gdyby miał Shimano to był kosztował tyle co Trek.
Powiem tak - na szosach nie znam się dobrze. Tylko tyle co poczytam i sam jeżdżę, ale gdybym znów stał przed wyborem kupna to bez wahania
  • Odpowiedz
@mafiozorek: ja mam rower za 9 stówek, ciuchy/kask z lidla i smigam w tygodniu 3-4 razy trasy minimum 100km, ostatnio nawet wszystkie setki pozamykałem poniżej 3H35M więc jak najbardziej podpisuje się pod tym że nie trzeba dużo kasy aby kręcić. :)
  • Odpowiedz