#retrocomputing Wybielanie w toku. Posmarowanie utleniaczem w kremie 6%. Po 3h godzinach już było widać efekty. Umyłem, naniosłem nową warstwę i odwróciłem drugim bokiem do słońca ( ͡°͜ʖ͡°)
@OldFuckinPyroRex: Stację dyskietek muszę skombinować bo ostatnio coś grzebałem, podłączyłem odwrotnie zasilanie i poszła z dymem. Mam 2 szt. ale z czarnym panelem. Mam też drugi kompletny zestaw na slot 1 (celeron 300A@466)
@Baero: Ta płyta + proc + 3x128 ram chyba coś ~20 zł kosztowała. Kupiłem w zasadzie bo potrzebowałem zrobić hotflash biosu bo mi padł na płycie z socket 7. Mino że totalnie inne konstrukcje to poszło bez problemu, tylko musiałem odpalić awardflash z komendami żeby wymusić aktualizację.
@MajkiGee: Efekt jest na prawdę świetny, teraz panel jest praktycznie jednolity kolorystycznie, szczególnie widać to na przyciskach power/reset/turbo, które najbardziej pożółkły. Ale jeszcze 1-2 słoneczne dni poświęcę dla lepszego rezultatu.
Wybielanie w toku. Posmarowanie utleniaczem w kremie 6%. Po 3h godzinach już było widać efekty. Umyłem, naniosłem nową warstwę i odwróciłem drugim bokiem do słońca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_AEuQX7He6KAR9flt0YZJ02KVcnAF9Reh.jpg
Pobierz@kicek3d: masz już te wszystkie stacje dyskietek i inne tam klamoty? Bo chyba jeszcze coś mi na półpiętrze leży... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam też drugi kompletny zestaw na slot 1 (celeron 300A@466)
źródło: comment_SSmXvXsMVOegU6FbBPUI0vXxG6hbhsdw.jpg
PobierzMiałem w zestawie z takim samym prockiem, 128mb Ramu i S3 Virge 1MB