Wpis z mikrobloga

Chciałbym w tym roku wystartować w półmaratonie. Niestety bieganie to nie moja najmocniejsza strona, ale mimo wszystko chciałbym to zrobić. Czy ktoś z doświadczenia mógłby mi polecić jakiś półmaraton, w którym trasa przebiegu jest w miarę równa, tzn. żeby nie było hardkorowych podbiegów albo zbiegów? Chodzi mi o w miarę płaską i przyjemną trasę, najlepiej jakby biegła przez jakieś drogi gruntowe, lasy, etc. Bardzo dziękuję :)

#bieganie #jogging #polmaraton #maraton #sport
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ciuliczek: wiekszosc polmaratonow to miasto asfalt, beton, czasem kostka i wiekszosc z nich jest plaska jak stol, ewentualne podbiegi to mosty/wiadukty i natrualne ukszatlowanie terenu.
Jesli chcesz lasy itd to trailowe rzeczy sa, ale tam gorki, podbiegi zbiegi i ciezki teren jest raczej porzadany i trasa specjalnie prowadzona jest przez organizatorow tak, zeby byla jak najbardziej urozmaicona.

Chcesz plasko = asfalt
Chcesz laski, sciezki i drogi gruntowe = to trail, przelaj
  • Odpowiedz
Chciałbym w tym roku wystartować w półmaratonie.

@Ciuliczek: Ale czemu akurat półmaraton? Ani to jakiś chwalebny dystans, ani jakoś super łatwy jeśli nie biegasz? Jeśli chcesz coś na spokojnie w fajnym terenie to przyjrzyj się cyklowi CityTrail - ale to dopiero na jesień/zimę.

Jakie okolice, to może coś się uda doradzić :)
  • Odpowiedz