Wpis z mikrobloga

Hajos Mireczki,w Szary's Kitchen dziś goloneczka gotowana przez dwie godziny z warzywami potem pieczona wolno przez następne trzy,smarowana sekretną sółodko-pikantną bejcą.Pozostały wywar z gotowania można wykorzystać na zupy lub chociażby galaretę,ale to w innym odcinku.Dodatek nie może być inny jak kapusta zasmażana.Mniam

Gramy dziś WYP3 & Warszafski Deszcz - Mam tak samo jak ty
https://www.youtube.com/watch?v=c4zJQLQ_VTs

#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #gotowanie #kuchnia #szaryskitchen #muzyka #foodporn
Pobierz Szarys-Kitchen - Hajos Mireczki,w Szary's Kitchen dziś goloneczka gotowana przez dwie...
źródło: comment_HDOOXNC1n6WaXC2gNyMSdGKLUujhump2.jpg
  • 7
@Pimp69: witam,bejcę do smarowania robię z mięszanki sosów i są to sosy ostre kwaśno-słodkie np.sweet chilli,sojowy,barbecue,tu tez dodałem sos pieprzowy jack daniel's i tych mieszanek już z reguły nie doprawiam wszystkie mają w sobie cukier więc fajnie się karmelizują na powierzchni mięsa i nawet jeśli są dość ostre to tracą wiele ze swojej mocy podczas pieczenia.Jeżeli Chciałbyś uzyskać coś naprawdę z przytupem dodaj do bejcy sos tabasco lub piri-piri.Smacznego