Wpis z mikrobloga

@Xriri: jak masz utlimate to działa, intellij zawiera w sobie wszystko z webstorma, kiedyś też próbowałem porównać te 2 produkty (tak mi wiadomo, jak się mylę to niech ktoś poprawi).
  • Odpowiedz
@kaervek: @piottrek: Niestety ultimate też nie mam :( za dużo developerów dla których musieliby zakupić licencje a wersja community jest raczej wystarczająca. Poza tym i tak Eclipse jest zalecanym IDE.

A mam inne pytanie czy jak ma się indywidualną licencję to można jej używać w firmie?
  • Odpowiedz
@Xriri: tego nie mam pojęcia, raczej nie, ale jak potrzebujesz edytora do js, a nie całego IDE to mi przypadł do gustu visual studio code. ewentualnie porządnie skonfigurować możesz atoma i też super to działa. oba darmowe.
  • Odpowiedz
@rozdajozadarmo: Ja posiadam tylko Community a wsparcie jest w Ultimate. Jakieś kolorowanie składni chyba było, fajnie by było jakby np. wykrywało funkcje i można było przeskoczyć do ich definicji.
  • Odpowiedz
@Xriri: Nie doczytałem, że mówisz o community. Założyłem, że masz ultimate. Ja używam PHPstorm i jestem zadowolony. Tak samo z Webstorm. Za żadne skarby nie przesiadłbym się teraz na inne IDE (a testowałem już wiele).

- Netbeans - kiedyś dobre IDE, ale czuć już że jego lata świetności minęły w dodatku muł. To co w nim lubiłem to spójność. Większość rzeczy działała ootb.
- Eclipse (i klony typo Aptana) - plugin plugina pluginem pogania. Niby wszystko dało się tam zrobić i wszystkie pluginy za darmo, ale zazwyczaj po instalacji któregoś plugina wieże Jenga lubiła się w---------ć.
Z lżejszych rzeczy:
- Visual Studio Code - kolejny edytor inspirowany Sublime. Fajne to, ale po co uzywać skoro
  • Odpowiedz