Wpis z mikrobloga

Mirki,

Czasem udzielam się jako grafik-wolontariusz dla różnych fundacji/stowarzyszeń. Tym razem na tapecie mam znak graficzny dla inicjatywy Przyszywana Babcia Przyszywany Dziadek. Proszę o opinie/sugestie. (mam wątpliwości co do "postaci dziadka").

Wołam #logo chociaż to chyba będzie nadużycie.

PS
Wiem, że w dużym pomniejszeniu znika "wyszyte koło", ale zostawiam je.
katalizat0r - Mirki,

Czasem udzielam się jako grafik-wolontariusz dla różnych fund...

źródło: comment_YkBpmeaa1qhPdwrUnVjfRiOHIka36ymp.jpg

Pobierz
  • 33
@katalizat0r: Ten czerwony "X" nie pasuje(skojarzył mi się z zakazem), czarny jest ok. Tylko babcia ma okulary, a reszta nie. Nie wiem co autor miał na myśli :p. Wszystkie postacie powinny być w takim samym stylu, bo reszta postaci wygląda jakby była "obca", a chyba nie o to chodzi w tej inicjatywie. Ogólnie pomysł fajny, ale trochę mnie odrzuciło. To moje pierwsze odczucie po ujrzeniu twojej pracy.
@katalizat0r: mi się pierwsze układ bardziej podoba (choć okulary u dziadka są ok), ale przy logo raczej nie o "gust" chodzi a krzyż rzeczywiście może się słabo kojarzyć.

To, że szczegóły stają się niewidoczne to nic złego, po prostu zrób kilka wariantów na różne wielkości i usuwaj / upraszczaj szczegóły w wersjach gdzie logo będzie mniejsze.
https://www.viget.com/articles/responsive-logos-part-1-tips-for-adapting-logos-for-small-screens