Wpis z mikrobloga

POPiS lewactwa trwa
Poprawcie mnie jeśli źle zrozumiałem
Podczas szczytu NATO i Światowych Dni Młodzierzy Rząd chce zakazać noszenia broni ostatnim osobom które mogą obronić obywateli w przypadku gdy dojdzie do ataku jeśli będą jego świadkami.
To jest jakiś ponury nie śmieszny żart.
W sytuacji gdy należy uzbrajać prawowitych obywateli, oni nie dość że nic nie robią w tym kierunku to jeszcze chcą zabraniać nosić b--ń tym którzy spełnili WSZYSTKIE wymagania rządu aby mogli tą b--ń posiadać, tosz to jest jakieś szaleństwo, jak można być takim ignorantem?
Jak dla mnie sprawa jest jasna są 2 możliwości:
Albo rządzą nami nieświadomi idioci ignorujący fakty
Albo są to ludzie którzy przeciw nam spiskują i zachowują się tak aby się upewnić że nikt im nie pokrzyżuje planów operacji fałszywej flagi
Źle się dzieje

Platforma was tak nie wyruchała jak wyrucha was PiS

#dobrazmiana #b--ń #romb #isis #terroryzm #nato #sdm #stonoga miał racje #4konserwy
c.....i - POPiS lewactwa trwa
Poprawcie mnie jeśli źle zrozumiałem
Podczas szczytu ...

źródło: comment_dXFI32LQc4GM8yHelOzM37aCLEBPWgqL.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cesorz_slonski:

Albo rządzą nami nieświadomi idioci ignorujący fakty

Albo są to ludzie którzy przeciw nam spiskują i zachowują się tak aby się upewnić że nikt im nie pokrzyżuje planów operacji fałszywej flagi

Myślę, że to pierwsze. Nasi możnowładcy są tak dalece oderwani od rzeczywistości, że uwierzyli w swoje boskie moce sprawiające, że cokolwiek powiedzą staje się
  • Odpowiedz
@cesorz_slonski: ??? Podczas każdej imprezy masowej o takiej skali na calutkim niemal świecie stosuje się takie zakazy. Wojsko w stanie gotowości, policjanci ściągani z całego kraju na ulicę? A ktoś może czuć się zagrożony tym że myśliwy, czy jakiś detektyw zostawi swojego glocka w domu?
  • Odpowiedz
@cesorz_slonski: histeryzujesz tu i teraz. Takie imprezy zawsze są pod szczególną ochroną. Oczywiście najłtwiej jest zakazać noszenia broni, ale chyba władze nie ograniczają się tylko do tego. Piszesz coś o uzbrajaniu prawowitych obywateli. Powiedz czy Breivik nie był prawowity? Czy bardziej mam się bać islamskiego ataku czy jakiegoś Brunona, który tym razem okaże się poważnym zamachowcem?
  • Odpowiedz
@Duze_p--o: w moim wyobrażeniu prawowici obywatele to np lekarze, ratownicy, strażacy osoby które z życiowego powołania ratują życie i nie będą strzelać do ludzi. Większość jest normalna a nie szalona więc gdyby większość miała b--ń to brevikowi udało by się może zabić kilka osób a nie kilkadziesiąt.
@Ercefet @Maneharno Naiwne myślenie że władzy uda się ochronić 2 mln ludzi, zawsze zareagują za późno bo nie mogą być wszędzie
  • Odpowiedz
Podczas szczytu NATO i Światowych Dni Młodzierzy Rząd chce zakazać noszenia broni ostatnim osobom które mogą obronić obywateli w przypadku gdy dojdzie do ataku jeśli będą jego świadkami.

Rzad chce rozbroic policje?!
@cesorz_slonski:
  • Odpowiedz
@cesorz_slonski: I co tacy "normalni ludzi". Twoim zdaniem noszą tą b--ń przy sobie? Dla sportu idąc po bułki. No chyba raczej no nie, bo by nie dostali zezwolenia. Przed EURO 12 też był zakaz, związek strzelecki i zawodnicy mieli problem z przygotowaniem się do IO. W Londynie kilku sportowców miało problem z karabinkami sportowymi. Jeżeli zorganizowana formacja jaką jest wojsko przy wsparciu wywiadu nie potrafi zagwarantować bezpieczeństwa to jeden prawilny
  • Odpowiedz
@cesorz_slonski: na takich imprezach jak ŚDM czy innych masówkach, koncertach, itp posiadanie broni jest zakazane a bezpieczeństwa pilnuje ochrona i policja a nie przypadkowi szeryfi z bożej łaski. Więc piszesz jakieś banialuki.
  • Odpowiedz
@Duze_p--o: nie rozumimy się. Ja sie z tym zgadzam i dobrze że tak jest tylko twierdziłbym że gdyby wśród tych wszystkich ludzi którzy będą na ŚDM znalezli się jacyś strażacy czy lekarze po cywilu z bronią to bezpieczeństwo by się zwiększyło i nie można kierować się strachem że ktoś przez nich zginie bo jeśli coś się przy nich stanie to maja szanse zareagować odrazu a Policja nie może być wszędzię.
  • Odpowiedz
Takie imprezy zawsze są pod szczególną ochroną

@Duze_p--o: oni nie mają pojęcia o ochronie imprezy typu dni młodzieży... beznadziejna lokalizacja, bez możliwości ewakuacji, co najwyżej do wody, brak parkingów, brak sprawdzania osób które wchodzą na teren imprezy, za to grzeczne poproszenie żeby mieszkańcy krakowa wyjechali na 2 tygodnie...
  • Odpowiedz