Aktywne Wpisy

grand_khavatari +25
chciałbym zobaczyć badania od czego ludzie glupieją na starość to jest po 30stce
normalnie inteligentni błyskotliwi 10 lat temu a teraz wstawiaja boomerskie memy na SM
przepracowanie? przebywanie z dziecmi? odmózdzajacy kólchoz?
co piątek wstawka HEHE BEDZIE PITE
albo zdjecie ogórka i BĘDZIE KISZONE HEHE @ZOSIAZTWITTERA
to samo zauważcie na joemonsterze, przecież to te same osoby co wstawiały 10 lat temu błyskotliwy studencki humor a teraz zmienili sie jak digimony kurde
normalnie inteligentni błyskotliwi 10 lat temu a teraz wstawiaja boomerskie memy na SM
przepracowanie? przebywanie z dziecmi? odmózdzajacy kólchoz?
co piątek wstawka HEHE BEDZIE PITE
albo zdjecie ogórka i BĘDZIE KISZONE HEHE @ZOSIAZTWITTERA
to samo zauważcie na joemonsterze, przecież to te same osoby co wstawiały 10 lat temu błyskotliwy studencki humor a teraz zmienili sie jak digimony kurde

KladzSie +12
Stoja jeszcze gdzies dziwki przy drodze? Lata nie widzialem..

Czy ktoś z was korzystał z ww. Dockera? Zastanawiam się jak dokładnie z tego skorzystać, mam REST w node.js, bazę w mongo, front angular (+nginx) i dodatkowy moduł w node jako rozszerzenie resta znajdujące się na oddzielnym serwerze.
Takie pytania
1. Czy powinienem rozbić na kontenery api, front, baza i ten dodatkowy modul? Czy moze api i baza w 1, modul w drugim i front w 3?
2. Jeśli rozbic to słyszałem duzo złego na temat linkowania w dockerze, prawda to?
3. Macie jakiś poradnik jak to deployowac później? :)
2. Nie wiem
3. Nie wiem
2. A co złego słyszałeś?
3. Zależy gdzie to chcesz zdeployować. Na początek polecam Docker Cloud, bo to najprostsze rozwiązanie.
Korzystam z linkowania bez większych problemów ale generalnie byłbym ostrożny z używaniem go na produkcji - to wciąż młoda implementacja lxc.
Co do moich rad na temat CD - docker-compose dla zarządzaniem grupą kontenerów oraz docker-machine dla zarządzaniem zdalnym hostem dockera
Powodzenia - daj znać w razie