Wpis z mikrobloga

Chyba muszę się wprowadzić z domu ( ͡° ʖ̯ ͡°)

da się na studiach dziennych pracować tyle żeby zarobić na swoje utrzymanie a jednocześnie mieć trochę czasu dla siebie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#praca #wyprowadzka #studia #pytaniedomirkow
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aaa_daa: gdybyś umiała programować, to bym zapewnił $ ;) ale u mnie trzeba zapieprzać, bo liczy się skutek, a nie czas pracy, która zresztą może być elastyczna ;)
niestety, pewnie aplikacji na androida, chociaż najprostszej, nigdy w życiu nie napisałaś
  • Odpowiedz
@aaa_daa: U mnie na studbazie byli tacy ludzie, wyglądało to u nich tak :
- brali stypendium socjalne
- mieszkali w akademiku (po prostu taniej niż wynajem pokoju)
- praca od piątku do niedzieli w sklepach (na magazynie/kasie/jako kierowcy)
- oszczędzali na czym się dało prócz jako takiego odżywiania

Innej możliwości nie widzę by spełnić te wszystkie punkty nie będąc jakimś specjalistą w danej dziedzinie lub freelancerem (ewentualnie walczyć o
  • Odpowiedz
@aaa_daa: Średnio to widzę. Wiem po sobie. Studiowałem fotografie gdzie nie trzeba siedzieć w książkach tylko n---------c projekty i na drugim roku mialem całkiem elastyczną pracę a i tak było ciężko.

O czasie wolnym zapomnij
  • Odpowiedz
@aaa_daa: To gdzieś na weekendy w tym kierunku uderzać + stypendia i wtedy to ma sens. W tygodniu masz wtedy trochę czasu wolnego, w weekendy pracujesz i da się to jakoś połączyć. O freelancerce w gastronomii nie słyszałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc tyle mi przychodzi do głowy w tej chwili. Ewentualnie faktycznie zostać pionierem w tej dziedzinie i robić potrawy na zlecenia ( ͡°
  • Odpowiedz