Wpis z mikrobloga

Sybkie pytanie do wykopowiczów znających się na tabletach. Który najlepszy do 500 zł?

- CUBE U9GT3 z RK3066

- Samsung Galaxy Tab 2 - mogę mieć nówkę za 500 zł od znajomego. Widzę, że słabsze parametry ale chyba najlepsza jakość?

-Ainol Novo Venus tutaj po prostu boję się, że ten chinol okaże się słaby jakościowo i parametry są dobre tylko na papierze.

Najbardziej czaję się na Cube U30GT2 Mini2 i za niego byłbym skłonny dać stówę więcej ale boję się kupować z takich sklepów (może ktoś kupował i wie jak z gwarancją?).

Proszę o pomoc. Byłoby super gdybyście pomogli.

#tablety #androidtablety #kupujzwykopem #pytaniedoeksperta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ainol Novo Venus tutaj po prostu boję się, że ten chinol okaże się słaby jakościowo i parametry są dobre tylko na papierze.

@MatthewDuchovny: zgadza sie... mam go, nawet dostał aktualizacje do 4.2, ale 4 rdzenie to zdecydowanie są tylko na papierze ;)
  • Odpowiedz
@MatthewDuchovny: Warto zwrócić uwagę na baterię (ipad 4 ma 12k mah), rozdzielczość ekrany (IPS>TFT), liczbę rdzeni i pamięci ram.

Samsung oznacza, że Tablet będzie dłużej supportowany i nic poza tym.
  • Odpowiedz
  • 1
@MatthewDuchovny: mam go 2 dni, dużo nie powiem, dotyk działa bardzo dobrze, pisze na Swype i działa elegancko. Jak na dzisiejsze czasy demon szybkości to to nie jest, ale daje radę, ja nie gram w gry, jak już to logiczne, więc się tu nie wypowiem. Raz na jakiś czas mi się animacja trochę zetnie, ale w sumie mam też jakąś tanią kartę sd, muzę wymienić na lepszą. Mapy, necik działają
  • Odpowiedz
@karid: to nie dla mnie tablet :P Osoba która będzie z niego korzystała i tak będzie do neta używać tego głównie i czytania pdfów na zajęciach ;) Więc nexus nie wchodzi w grę bo i tak się nie wykorzysta jego możliwości ;)
  • Odpowiedz