Aktywne Wpisy
lubieczipsy_ +71
Przeprowadziłem się do nowego mieszkania i jest jakaś grupa na fb sąsiedzka.
Chlop pewnie cały tydzień zapracowany i musiał wywiercić dziurę w ścianie bo wcześniej nie miał czasu a tu jakieś pretensje bo jest 20:30. Co o tym myślicie?
Reszta zdj w komentarzu.
#mieszkanie #madki #patodeweloperka
Chlop pewnie cały tydzień zapracowany i musiał wywiercić dziurę w ścianie bo wcześniej nie miał czasu a tu jakieś pretensje bo jest 20:30. Co o tym myślicie?
Reszta zdj w komentarzu.
#mieszkanie #madki #patodeweloperka
Krulsalomon +52
Witam koksy. Od 2-3 msc ćwicze trening fbw (był duży skok z klatki gdzie wyciskalem 60, wyciskam 80, itp) ale chciałbym coś zmienic i myslalem o planie strnglifts, opłąca sie teraz zmieniac, czy dalej cwiczyc fbw? #silownia
Co moge tutaj zmienic? Mam taki plan fbw:
A:
Przysiady ze sztanga
Podciaganie na drazku
Wyciskanie plaska
Wyciskanie sztangi nad głowe
Pompki na poreczy
Uginanie ramion z sztanga stojac
B:
Przysiad z hantlami
Martwy Ciąg
Skos gorny
Wyciskanie zza glowy
Prostowanie na wyciagu rąk
Modlitewnik na biceps
Tylko tego nie rób zza głowy.
Zamiast przysiadów z hantlami rób wykroki (możliwe, że o to Ci chodziło xD)
Ogólnie plan dobry o ile robisz progresje z ciężarem a nie stoisz w miejscu :P
@tetris795:
Staram się robić progresje, ale tak co 2 tygodnie zwiększam o 5-10% cięzary, ale teraz jakoś nie moge juz zwiekszac, nie daje rady więcej :/
Co do progresji to zrób sobie deload, zjedz z ciężarem na tydzień np o 50% i później znowu zacznij progresję.
Stronglifts może być na 3 dni.
Sensowny split można zgapić od Doriana Yatesa, pierwszy dzień nogi i ręce, przerwa, klatka z plecami i z barkami, przerwa, powtórka cyklu, też da się zaadaptować na 3 dni.
Całe ciało jest trenowane na każdej sesji, tylko raz bezpośrednio i raz pośrednio, pod warunkiem doboru odpowiednich ćwiczeń.
Ja lubię zalecać na początek, coś, co nazywam "splitem trójbojowym".
To podział nie wg części ciała, a