Wpis z mikrobloga

@eMaciek: @1mnew: Ja chodze raczej na siłownie, bo lubię się zmeczyc, a ze wyglad sam idzie + sila, to same plusy. Chciałbym coś na 3 dni trening, fbw idealnie pasował, bo 5 dni słabo widzi mi sie chodzić ;/
@1mnew: @eMaciek:
Co moge tutaj zmienic? Mam taki plan fbw:

A:
Przysiady ze sztanga
Podciaganie na drazku
Wyciskanie plaska
Wyciskanie sztangi nad głowe
Pompki na poreczy
Uginanie ramion z sztanga stojac

B:

Przysiad z hantlami
Martwy Ciąg
Skos gorny
Wyciskanie zza glowy
Prostowanie na wyciagu rąk
Modlitewnik na biceps
Wyciskanie sztangi nad głowe

Tylko tego nie rób zza głowy.
Zamiast przysiadów z hantlami rób wykroki (możliwe, że o to Ci chodziło xD)

Ogólnie plan dobry o ile robisz progresje z ciężarem a nie stoisz w miejscu :P

@tetris795:
@tetris795: jeżeli czujesz monotonne przy tym zestawie a chcesz dalej jechać fbw to pozmieniaj ćwiczenia na odpowiedniki, chociaż ciężko znaleźć takie ćwiczenia, które będą angażowaly tyle grup mięśni co ćwiczenia wyżej. Dlatego ja na twoim miejscu robilbym sobie pon-sroda-piatek klasycznie:plecy+biceps, klatka+triceps, nogi+barki
@1mnew: O to mi chodziło, tylko moje słownictwo jeszcze kuleje :/
Staram się robić progresje, ale tak co 2 tygodnie zwiększam o 5-10% cięzary, ale teraz jakoś nie moge juz zwiekszac, nie daje rady więcej :/
@tetris795: Jeden trening danej partii na tydzień to tak średnio. W B zamiast zza głowy dałbym wznosy hantli bokiem, zamieniłbym też te przysiady na coś na dwójki, żuraw, martwy na prostych etc.

Co do progresji to zrób sobie deload, zjedz z ciężarem na tydzień np o 50% i później znowu zacznij progresję.
@tetris795:
Stronglifts może być na 3 dni.
Sensowny split można zgapić od Doriana Yatesa, pierwszy dzień nogi i ręce, przerwa, klatka z plecami i z barkami, przerwa, powtórka cyklu, też da się zaadaptować na 3 dni.
Całe ciało jest trenowane na każdej sesji, tylko raz bezpośrednio i raz pośrednio, pod warunkiem doboru odpowiednich ćwiczeń.
Ja lubię zalecać na początek, coś, co nazywam "splitem trójbojowym".
To podział nie wg części ciała, a