Wpis z mikrobloga

Siłacze i siłaczki

Jako ciekawostkę daję nitkę do wyników ostatnich zawodów w Trójboju Siłowym Klasycznym

Zawsze można sprawdzić na jakim jest się poziomie względem innych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Niektóre wyniki dość ciekawe.
120+ i przysiad 342,5kg - Podobno najcięższy przysiad w Historii Polski
W weteranach 67 letni (nie był najstarszym uczestnikiem) pan siadł 203kg (waga 75kg) - Rekord Polski. Widziałem nagranie jak jeszcze kilka lat temu ciągnął w martwym 300kg.
Oczywiście Panie też startowały.

2016 Trójbój Siłowy Klasyczny

Po nagrania i zdjęcia wysyłam na stronę wydarzenia na FB

https://www.facebook.com/events/807048182756143/?active_tab=posts

#trojboj #3boj #silownia #mikrokoksy #ts #tsk
  • 23
@HT-Ron: No to masz pecha ze Cie nie interesuje, bo takich akcji jest coraz więcej i nie doczekasz sie u sb zawodów amatorskich w TSK a będą same w wielokrotnym. Ale zawsze możesz przyjść sobie pooglądać xD :P
@HT-Ron: bardzo polecam startować w takich zawodach. Sam startowałem dwa razy (mistrzostwa śląska i mistrzostwa polski). Nie zajmowałem wysokich miejsc ale można poznać super ludzi i dowiedzieć sie wiele ciekawych rzeczy :D
@HT-Ron: trójbojem sięza bardzo nie interesuje, ale ciekawe jest dla mnie, że wśród seniorów w kategorii 120 wynik jest gorszy niż w dwóch niżsszych, spodziewałem się, że wraz ze wzrostem masy ciała idzie też wzrost targanych ciężarów, a tutaj przy martwym najwięcej podniósł dzik ważący 50 kg mniej niż najcięższy zawodnik. Swoją drogą w klasyfikacji ogólnej na pierwszym miejscu wierzbicki i wierzbicka z jednego klubu, czyżby mieli dobry gen w rodzinie?