Wpis z mikrobloga

Mógłbyś rozwinąć? Nie wgłębiałem się jeszcze w laravela ale opinie słyszałem raczej dobre.

@beeras: Polaczkowe community PHP ma to do siebie, że narzeka i hejtuje wszystko o ile nie jest to Symfony. Polecam mieć to gdzieś i dobierać narzędzia wg potrzeb ( ͡º ͜ʖ͡º).
  • Odpowiedz
@karid: szczególnie że nie ukrywajmy, ale php sam w sobie jest gówniany i jest anty-językiem więc te wszystkie spiny to troszkę w stylu "moje g---o ma w sobie takie ładne chropowate grudki!" , "ale za to moje g---o ma bardzo ładny odcień i kształt!"

i nie mam zamiaru tutaj hejtować PHP czy coś takiego, raczej hejtuję tych wszystkich hejterów którzy mają dupościsk o laravela. niektórzy tutaj to serio obserwują tag #
  • Odpowiedz
@larvaexotech: ale osadź walkę z laravelem w pewnym czasowym kontekscie. oferty pracy z nim dopiero zacyznają wjeżdzać na rynek php i dlatego jest walka. bo niedlugo nie bedzie takiego komfortu, ze przychodze do pracy i mam tam coś fajnego. teraz do swiadomosci pracodawców wejdzie laravel i bedziemy zmuszani w nim pracować. a tego chyba nikt normalny nie chce.
  • Odpowiedz
@uirapuru: o i ten kolega co zawsze się pojawia pod #laravel żeby dla zasady przyhejtować fasady. problem jaki ja tutaj widzę to raczej niechęć do poznawania nowych technologii i nieważne już co to jest, dla mnie warto być bardziej wszechstronnym niż modlić się codziennie do ołtarzyka z jednym frameworkiem.

to tylko narzędzie a Wy macie większy dupościsk niż jak nam VAT podnosili, serio zazdroszczę Wam że nie macie się
  • Odpowiedz
@larvaexotech: zią, jak na razie, to Ty masz dupościsk co post o laravelu... dziwne, ze sie pojawiasz tylko jak o nim piszą, a w innych dyskusjach jakoś Cie nie widać... i nie, nie shejciłem tu laravela. ale nie pisz prosze, że to "nowa technologia", no bo sorry, ale... to śmieszne :) i tak, jak trzeba - używam wordpressa i nie widze w tym problemu. poza tym znam ze 2-3 inne
  • Odpowiedz
@uirapuru: mam w obserwowanych tag #laravel bo prowadziłem wcześniej kilka projektow na larvie więc w razie gdy ktoś potrzebuje pomocy to zawsze mogę użyczyć pomocnej dłoni. natomiast nie widzisz mnie "w innych dyskusjach" bo ja nie wchodzę na każdy post z #symfony żeby sobie pohejtować.

i wytłumacz mi gdzie ja wojuje w obronie laravela? ja nie bronię frameworka tylko zwracam uwagę ludziom którzy przychodzą na tag
  • Odpowiedz
@uirapuru: mi jedyne co przeszkadza to że w PL płacą nam 25% tego co można zarobić za granicą. a jeśli chodzi o technologie to w gruncie rzeczy jedyne co to fakt że na ryunku jest mało node.js mnie w-----a no ale też rozumiem czynniki które na ten fakt wpływają. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
a laravel jak był gówniany tak nadal jest, otwel jak był cwelem tak pozostał.

a mi przeszkadza laravel na rynku pracy :) niech sobie w nim gimbaza tworzy. każdy ma to co lubi.

@uirapuru: o k---a stary xD ale wiesz, że gimbaza to nie tylko wyznacznik wieku? gratuluję poziomu dyskusji xD
  • Odpowiedz