Wpis z mikrobloga

@Ice_Glaze: Bardzo prosto :)
1) 2 jajka, łyżka mleka, szczypta cukru i soli. Oddzielić białka od żółtek, białka roztrzepać porządnie widelcem, żeby były lekko puchate, dodać roztrzepane żółtka, mleko i przyprawy - wymieszać razem.
2) Dowolną ilość świeżego szpinaku lekko podsmażyć na oliwie, żeby trochę odparowała z nich woda i "zwiędły", ale zachowały kształt liści.
3) Na patelni rozgrzać sok z cytryny, sok z pomarańczy (opcjonalnie), miód i odrobinę cukru
  • Odpowiedz
Mnie zawsze rozwala pisanie wszystkich składników, bo tak wygląda fajniej. To tak jakbym napisał "Kromka chleba z maki pszennej i żytniej posmarowane margaryną z oleju rzepakowego, przykryte z szynką sopocką i serem gouda wraz z pieprzem czarnym mielonym i świeżym pomidorem" zamiast #!$%@? kanapka z szynkom i serem.

Ani to przepis ani nic
  • Odpowiedz
  • 2
@Kiedys_Mialem_Fejm: Nie sądzisz, że jest istotna różnica w smaku między ,,gruszką" a ,,karmelizowaną gruszką" czy ,,serem gouda" a ,,serem cheddar" (i między serem cheddar średnio dojrzałym a bardzo dojrzałym)? Dla Twojego chłopskiego rozumu - taka jak między kotletem mielonym a schabowym.
Idź robić z siebie durnia gdzieś indziej :))
  • Odpowiedz