Wpis z mikrobloga

#webdev #phpbb #smf

Mirki. Jest późno, a ja się w-------m bo coś o-------m i mi całe forum padło xD Nie mam już sił na stawianie tego syfu od nowa i nie wiem czy nie zmienić skryptu. Póki co wszystko wzięło się od tego, że szukałem pluginu, który nakłada restrykcję na usera, że tworzenie topiców dopiero gdy uzyska on określoną liczbę postów.
Niby prosta sprawa. Tworzę nową grupę na którą nakładam blokadę tworzenia wątków, ale komentowanie bez problemu. Po wbiciu kilku postów na liczniku, przenosi do grupy wyżej gdzie jest odblokowane tworzenie tematów. No ale za chiny nie wiem jak to tam ustawić.

Gdzie takie coś łatwiej uzyskać? Phpbb czy smf? Jakiś dedykowany plugin do smfa? W phpbb na chwilę co wskoczyłem to już mnie k-----a strzela jak musze pluginy wszystkie ręcznie kopiować na ftp do folderu xD No bojepało chyba. 2016 i w phpbb nie ma autoinstallera xD
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@le1t00: Ale dalej jedyny darmowy soft forum pod PHP pisany przez ludzi którzy rozumieli że serwery nie są z gumy, na CPU i RAM są limity, w bazach danych są takie rzeczy jak indeksy, posty fajnie by pre-parsować aby nie rżnąć parserem tej samej roboty na każdym żądaniu (i podpisać na wypadek jakby ktoś spróbował kombinować przy gotowym HTML'u). Tylko z kustomizacją jest słabo :C

@davidero69: takie promowanie
  • Odpowiedz