Wpis z mikrobloga

#rakcontent z rana czyliy 2 panów w okularach jest przerażony poziomem czytelnictwa! Ludzie nie czytajo, co robi!? Hurr durr. Równie dobrze tokarz może być przerażony znajomością metali w tym kraju!!

Ludzie nigdy nie czytali książek, i c--j jak by tracenie czasu nad książką było lepsza formą tracenia czasu niż oglądanie filmów czy granie w GTA.
Lepiej żeby ludzie nie czytali wogole niż czytali g---o. Jak widzę tych wszystkich "jestem lepszy bo czytałem grę o tron" to mi smutno.

Kto czyta, niech czyta.
Kto gra w GTA, niech grayw GTA
Proste

#ksiazki #czytanie #takaprawda
L.....w - #rakcontent z rana czyliy 2 panów w okularach jest przerażony poziomem czyt...

źródło: comment_fVfrlGzOWTdO8PU0eZlz8fh6YmYlLJMu.jpg

Pobierz
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LowcaAndroidow: Jeden czytał grę o tron, drugi oglądał. Jeden uważa się za lepszego a i tak oboje znają najważniejsze aspekty opowieści XD tylko, że jeden p-------ł się nad książką 2 lata a drugi odpalił sobie wideo i obejrzał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czytanie jest fajne, ale tylko, gdy nie ma ekranizacji/gry. (Sam czytam tylko historyczne książki)
  • Odpowiedz
@LowcaAndroidow: Uważam, że czytanie książek jak ważne w dzieciństwie przede wszystkim, wydaje mi się, że dobrze to wpływa na ortografię i rozwój wyobraźni, ale już w późniejszych latach jest to po prostu rozrywka jak każda inna i nie widzę problemu, że ludzie nie chcą czytać. Zresztą inna kwestia jest taka, że książki są po prostu drogie (tak, wiem że istnieją biblioteki) i nie dziwie się, że niektórych szkoda na nie
  • Odpowiedz
@Cinkito: zgadzam się w pełni dodam jeszcze, że jeśli mówimy o samorozwoju to tak samo może wpłynąć na nas dobry poradnik psychologiczny jak i filmik choćby scifuna o manipulacji. Kwestia doboru materiału do nauki.
Sam czytam do 30 książek rocznie i w tym kilka poradników czy moralizatorow
  • Odpowiedz
@Sartana: Książki przede wszystkim czyta się dla przyjemności, przynajmniej ja tak robię i więcej radości czerpię z czytania beletrystyki więc czemu miałyby one być syfem? Zresztą nawet z fantastyki można wyciągnąć ciekawe rzeczy i potrafi ona skłaniać do głębszych przemyśleń, tylko trzeba nie mieć kija w dupie i nie szufladkować wszystkiego jako syf.
  • Odpowiedz
@LowcaAndroidow: No nie powiedziałbym. Jestem aktywnym użytkownikiem treści. Filmy, seriale, książki.

Nic tak nie wciąga jak ciekawa książka, bo bohaterowie są głębsi, intryga bardziej rozwinięta i jest czas i miejsce na rozwinięcie wątków.
Oglądając film/serial sięgasz po treść, która musi pasować milionom ludzi (największy wspólny mianownik), bo to są drogie produkcje i muszą się zwrócić.

Czytając książkę możesz mieć do czynienia z czymś na lepszym poziomie intelektualnym lub bardziej dopracowanym. Ksiązka daje też
  • Odpowiedz
Nic tak nie wciąga jak ciekawa książka, bo bohaterowie są głębsi, intryga bardziej rozwinięta i jest czas i miejsce na rozwinięcie wątków.

Oglądając film/serial sięgasz po treść, która musi pasować milionom ludzi (największy wspólny mianownik), bo to są drogie produkcje i muszą się zwrócić.

@WolnoscRownoscBraterstwo: Niby tak, ale nikt nie bierze pod uwagę, że książka to nie tylko beletrystyka i rozrywka, ale też źródło wiedzy, pole nauki. To także filozofia,
  • Odpowiedz