Aktywne Wpisy

Wiecie, że lekarze z państwowego szpitala w Kaliszu zarabiają więcej niż szefowa Europejskiego Banku Centralnego czy szef Rezerwy Federalnej USA? xD 4 najlepiej opłacanych lekarzy w Kaliszu zarabia średnio po 2,5 mln zł rocznie (w sumie 10 mln zł), podczas gdy wynagrodzenie prezesa EBC wynosi 466 tys. euro (ok. 1,9 mln zł) rocznie, a pensja szefa FED to zaledwie 203 tys. dolarów (ok. 735 tys. zł) rocznie. Szefowie banków centralnych USA i
źródło: 52206
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_KhVMzb8vJNhNka5oh1B8UmYDSkBB0Sjl.jpg
Pobierz1998
Windows
@zerozero7: to jestem pod wrażeniem. Ale dzięki configowi w lua, dla mnie awesome > i3
@Wyrewolwerowanyrewolwer: @TypowyNerd: Tesla otworzyła swoje patenty, ale samochody zamykają. Nie jest udostępniona nawet instrukcja do naprawy samochodu (tylko w jednym stanie USA jest udostępniona, bo prawo wymaga. Kosztuje tylko 3 000 dolarów... rocznie).
Polecam poczytać: http://syonyk.blogspot.com/2016/03/is-tesla-building-throwaway-cars.html
Człowiek tłumaczy dlaczego uważa, że Tesla robi jednorazowe samochody.
I hasłem "sam se zrób" chcesz rywalizować z Windowsem czy Applem, który oferuje systemy gotowe do pracy od razu po instalacji?
https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0
Tu nie ma rywalizacji :). Linuxy po prostu zbierają "power-userów", bo oferują największe możliwości konfiguracji. I tak sytuacja się zmienia przez Elementary OS, Ubuntu i Deepina - jest miejsce na dobry "out of the box", ale moim zdaniem to nie jest "główny nurt filozofii linuxa". Jeszcze trzeba zaznaczyć, że Windows i OSX jest płatny.
Czy zrobienie porządnego domyślnego środowiska wyklucza w jakiś sposób możliwość konfiguracji? Ja nie mam nic przeciwko dania mi takiej opcji, fajnie jeśli będzie, ale mi się po prostu nie chce niczego konfigurować, bo nie mam czasu na kopanie manuala i przeglądanie forów. Mam ciekawszą literaturę do czytania w wolnym czasie i Microsoft i Apple to rozumieją, tylko nie Linuksiarze. OS to nie jest żadna j----a filozofia życia tylko narzędzie,
@zerozero7: Próbowałem. Rzeczywistość jest jednak dość brutalna, bo Linux jest znacznie droższy niż Windows. Na nowego Windowsa do domu zarobię w 2 dniówki. Na konfigurację i użeranie się z problemami Linuksa kilka tygodni, jeśli nie miesięcy - tego czasu nikt mi nie zwróci. Jeśli muszę wykonać na Windowsie jakąś akcję, której