Wpis z mikrobloga

@Gronekmaster: razer w domyśle jest gamingowym laptopem, a bez podatkowej karty na tb3 nie da się grać praktycznie w nic na natywnej rozdzielczości, no może na jakichś low ustawieniach.
  • Odpowiedz
@Gronekmaster: lol... powiedział człowiek z logiem Virtusów w awatarze... xD

Ja wierz mi lub nie, mam dom, dzieciaka, prowadzę firmę a granie to moje hobby na które mam malutko czasu, ale zawsze jakieś 3 - 4h tygodniowo wygospodaruję. Pozdro i powodzenia z Twoim kilkudziesięcioletnim planem. ;)
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: ale, że osx ma mniejsze wymagania i jest mniej zasobożerny to ty wiedz, dzięki temu, mimo słabszej specyfikacji, maki są po prostu szybsze i mniej zawodne, a retina to nie tylko rozdzielczość, ale też na przykład kąty widzenia i lepsza jakość obrazu
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: nie neguję, że ekran sam w sobie będzie fantastyczny do pracy. Sam jestem jednym z posiadaczy telefonów z ekranem qhd i robi mi to różnicę. Jeżeli chodzi natomiast o granie, to nie wmówisz mi ani sobie też nie wmawiaj, że pograsz na tym kompie w rozdziałce 4k. Nie zapominaj, że jest to mobilny geforce. Rozdzielczość w grze trzeba będzie i tak ustawić na 1080p, wtedy będzie śmigać pięknie. W
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: czyli w sumie potwierdzasz wszystko to co ja napisałem lol ;)

#protip - zerknij w linka ze swojego op i doczytaj, że Razer sprzedaje to coś jako gaming laptop. Jasne, da się na tym pracować, ale tą funkcję ultrabooka do pracy to trochę na siłę sobie dorabiasz. Pod kątem pracy osobiście bym jednak wybrał jakiegoś XPS'a.
  • Odpowiedz