Aktywne Wpisy
Znajomy będzie otwierał lody rzemieślnicze we Wrocławiu i można to poprowadzić w dwóch opcjach: tanie lody dla lokalnych albo wszystko naturalne bez konserwantów, wyrabiane na miejscu, bardziej pod turystów
Jaka cena za 1 gałkę byłaby najlepsza? Tak żeby było wiadomo że to lepsza jakość i można było kogoś zaprosić bez obaw
#firma #wroclaw #jedzenie71
Jaka cena za 1 gałkę byłaby najlepsza? Tak żeby było wiadomo że to lepsza jakość i można było kogoś zaprosić bez obaw
#firma #wroclaw #jedzenie71
Ankieta
- 6.99 zł 37.9% (1285)
- 8.99 zł 9.0% (305)
- 11.99 zł 3.0% (100)
- 14.99 zł 1.6% (54)
- 17.99 zł 48.5% (1644)
Szymas1234576847456 +389
Dziś puszysty omlet z podsmażanymi liśćmi szpinaku, kozim serem, startą cukinią i pomidorem z odrobiną oliwy czosnkowej oraz rozmarynu :)
#jedzenie #gotowanie #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #jedzzwykopem #foodporn
Proszę :)
1) 2 jajka, łyżka mleka, szczypta cukru i soli. Oddzielić białka od żółtek, białka roztrzepać porządnie widelcem, żeby były lekko puchate, dodać roztrzepane żółtka i przyprawy - wymieszać razem.
2) Dowolną ilość świeżego szpinaku lekko podsmażyć na oliwie czosnkowej (może być zwykła), tak, żeby trochę odparowała z nich woda i "zwiędły", ale zachowały kształt liści.
3) Cukinię zetrzeć (ja zrobiłam tzw wstążki), posolić i
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli robię omlet składany (jak wyżej), to białko roztrzepuję widelcem, bo chcę lekko puszysty, a jeśli robię omlet okrągły (nieskładany), wtedy ubijam na sztywną pianę mikserem - wychodzi bardzo puszysty i grubszy niż normalnie :)
Komentarz usunięty przez autora