Wpis z mikrobloga

Apropo wpisu @wapserdak http://www.wykop.pl/wpis/16906941/hejze-hej-mam-krotkie-pytanie-dla-wszystkich-zgrom/
Mogę jedynie polecić #rozowepaski #seks z tym panem. Jest czuły i kochany, gdy mu zależy. Docenia u innych charakter, wygląd jest dla niego na drugim miejscu. Jest dobrym słuchaczem i ma ciekawe poglądy. Jest zbyt inteligentny dla niektórych osobników. Jest bardzo empatyczny w stosunku do ludzi w potrzebie (spoza rodziny). Wybacza innym ich słabości. Jest wrażliwy. Często jest niezrozumiany niestety, nawet przeze mnie. Lubi #heheszki i dobre #kino. Jest bardzo tolerancyjny, otwarty na nowości. Ma dużo nietypowych marzeń, jest ciekawy świata, pozytywnie patrzy na ludzi. Jest wrażliwy, ale ma dominującą osobowość.
Poza tym w realu jest z niego #przystojnypan, tylko robi takie wstrętne miny do zdjęć. Ma ładne, zielone oczy i piękne, pełne usta. No i cudne dłonie;)

Jednak nie radzę niczego poza koleżeństwem, gdyż z problemami dnia codziennego nie umie sobie poradzić. Nie da Wam poczucia bezpieczeństwa ( zanim urodziły się dzieci było inaczej) i wsparcia emocjonalnego (lubi uciekać jak psy husky, gdy tylko pojawia sie problem). Lubi trochę pomanipulować ludźmi. Gdy zrobi coś nieprzyjemnego odwraca kota ogonem i obraża się. Milczy wtedy jak głaz.

Skoro juz ta sytuacja jest tak kuriozalna, może jakieś #niebieskiepaski odpowiedzą mi na pytanie:
Czy kobieta, która daje Wam:
-wolność opartą na szczerości,
-wszystko wybacza,
-jest oszczędna, nie lubi trwonić pieniędzy na bzdury
-jest wierna,
-potrafi gotować, prać, sprzątać,
-jest dobrą kochanką - JEST;) bezapelacyjnie (chociaż z powodów zdrowotnych nie jest w stanie współżyć codziennie ani wtedy gdy atmosfera nie sprzyja)
- #ladnapani

a wymaga wzamian:
-szerości o jakiej pisałam tutaj
http://www.wykop.pl/wpis/16862823/wszyscy-z-was-nie-wazne-czy-niebieskiepaski-czy-ro/ ,
-wsparcia emocjonalnego (np. przy przeprowadzce, gdy całe pakowanie jest na jej głowie)
-atencji,
-czasem wyjść gdzies wspólnie

nie umie jednak:
-zrozumieć #logikaniebieskichpaskow
-słuchać aktywnie, ale była na kursie i wie co i jak
-jest trochę przewrażliwiona
-czasem #zonabijealewolnobiega gdy nie moze się doprosic pomocy

jest wystarczajaco dobra dla przecietnego Polaka?
Czy może mam za duże wymagania?
Powiedzcie proszę co powinna zrobić kobieta, aby została przez Was doceniona.
Nie chodzi mi o #heheszki a o odpowiedzi prawdziwych, przeważnie bedących w #zwiazki mężczyzn.

P.S.Nie musicie pisać #usunkonto i tak to zrobię. A swoje prywatne #gorzkiezale zduszę w sobie. Dla mnie pisanie tutaj o swoich #feels 'ach jest zbyt dziwne, bo i tak wątpię aby ktoś tutaj mnie zrozumiał.
Pozdrawiam
E.
  • 28
opis tego pana, przypomina mi mnie. a co do pytania, masz wszystkie cechy, które wg mnie powinien mieć #rozowypasek. a żeby zostać doceniona musisz trafić na kogoś kto potrafi doceniać i odpowiada mu Twój charakter. nie ma sensu zmieniać siebie tylko po to by ktoś miał wygodę a Ty czulabyś się z tym źle.
Powiedzcie proszę co powinna zrobić kobieta, aby została przez Was doceniona.

@nimfa_wodna: jeszcze brać z dupy do ust, ale pisałaś, że jesteś dobrą kochanką więc na pewno to kumasz.

Jeżeli to co piszesz jest prawdą to jesteś OK. Jak cię twój facet nie docenia to sobie znajdź innego, czy to dla ciebie jakiś problem? Skoro potrafił cię zdominować swoim frejmem bezkompromisowego bedboja to może to jest twój typ i właśnie to
@nimfa_wodna:
Polecam taki skecz na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UiVCD9QMAMI
To w krzywym zwierciadle i #heheszki ale jednak trochę prawdy jak w każdym krzywym zwierciadle jest. Może zrozumiesz trochę lepiej facetów.
Jako #niebieskipasek chciałbym u kobiety:
- jasnych komunikatów: chcę - nie chcę, tak-nie itd. Utrzymania raz podjętej decyzji a nie zmieniania jej co 5 minut bez powodu.
- facet nie jest jasnowidzem, nie umie czytać w myślach więc oczekiwania typu "domyśl się" są
@mohtak: zależy jakie masz doświadczenie. Jeśli kobieta chce czasem usłyszeć, że jest kochana czy tez że si ę podoba jest złe, to ok. Czasem jakieś czułości są są wskazane.
A co do wrażliwości powiedz proszę jak to rozumiesz. Ja jestem uczulona na jakieś sprawy, w których się zawiodłam.
@nimfa_wodna: Na temat tych zapewnień mógłbym książkę pisać. W skrócie - nie należę do zbyt wylewnych i wg mnie większą wartość ma okazywanie zaangażowania przez czyny i tego co robię dla związku a faktu, ze mi się podoba przez gesty. Zawsze pytam: Wolałabyś żebym cię bił albo niszczył a potem mówił jaka to jesteś cudowna, czy wolisz tego nie słyszeć za często ale wiedzieć że masz we mnie oparcie przez to
Każdy facet jest inny, ale niby taki sam jak reszta. Mój #niebieskipasek jest po prostu bardziej inny niż reszta.
Tak naprawdę wiem, że inni faceci są inni, więc nie musimy już w tym brodzić.
Pozdrawiam Was i dobrego, miłego życia.
@mohtak: Wolałabyś żebym cię bił albo niszczył a potem mówił jaka to jesteś cudowna, czy wolisz tego nie słyszeć za często ale wiedzieć że masz we mnie oparcie przez to co robię?

Właśnie to jest dla mnie ważne - wolę szczere kocham Cię raz na jakiś czas i miłość okazywaną np. wsparciem w ciężkiej chwili.
Zauważyłam, że moje przewrażliwienie ujawnia się w sytuacjach zbliżonych do tych, w których wcześniej się zawiodłam.
@nimfa_wodna: Nie rozumiem, bo od początku DLA MNIE jest dziwne godzenie się na wolny związek. Monogamia jako konsekwencja decyzji obydwu stron daje MI poczucie bezpieczeństwa. Przez to, że jestem tylko ja- mam tyle atencji ile potrzebuję.
Związek w którym Wy jesteście w jakimś stopniu może wpływać na rozmienienie uwagi niebieskiego na większą ilość osób, bodźców itd.
@Elmuszka Nie oczekuję, że zrozumiesz. Sama miałam inne poglądy, gdy nie kochałam tak bardzo. Mnie monogamia nie daje ani pewności ani bezpieczeństwa. Ja potrzebuję więzi emocjonalnej i oparcia w trudnej sytuacji - to jest ważne. Partner jest wolny, nie jest moją własnością a ja nie jestem jego. Jeśli kochamy i jest więź to będziemy razem, bo mamy najważniejszy fundament. Tak naprawdę nigdy nie masz pewności z niczym. Ktoś może Cię zdradzać w
@poszukiwacz_zaginionej_warki: z mojej strony jest jak piszę, jednak co w jego głowie tak na serio siedzi - nie wiem. Powiedział jedynie, że pisze bo lubi.
Tutaj raczej gadamy o feelsach, tylko że wiecie, że jesteśmy razem. Czym to się różni od wypowiedzi w stylu - ja nie rozumiem swojego różowego, co dalej?????? Pomóżcie;(
#!$%@?ą nie jest. Wierz mi na słowo - pierogi wyglądają zuuuupełnie inaczej ;)