Wpis z mikrobloga

Mireczki moje, co poradzicie na utratę wagi na siłce? Chodzę już jakiś czas i póki co używałam wolnych ciężarów, ale to chyba nie wystarcza :( Poczytałam trochę w internetach i jest wiele faktów i mitów o treningu interwałowym połączonym z siłowym - ponoć dobrze spala tłuszczyk i przyspiesza metabolizm. Ćwiczył ktoś kiedyś coś takiego? Warto się za to zabierać? Mam trochę masy do zrzucenia i nie wiem co jest najskuteczniejsze. Oczywiście dietka też jest :)
#silownia #silowniadlamirkow #mikrokoksy #rozowypasek #silowniaproblems
  • 33
@polaczka26: dieta, treningi HIIT. Ogólnie treningi interwałowe, cardio ( np. 30 minut ) po treningu siłowym. Na metabolizm dieta i kawa ( pobudza perystaltykę jelit ).
Powoli, spokojnie. Waga zejdzie. O ile dieta jest dobrze ułożona ( stanowi około 70% sukcesu ), to wszystko będzie schodzić. Cierpliwości ;)
@polaczka26: Jak waga się zatrzymała to dołóż interwały/cardio, raz/dwa razy na tydzień na początek i obserwuj wagę. Dopóki będzie spadać to trzymaj się tych dwóch sesji w tygodniu. Jak się zatrzyma to utnij lekko kalorie i dołóż/przedłuż kolejne sesje.

No i nie zapomnij mierzyć obwodów, bo waga wagą, ale obwody prawdę Ci powiedzą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@polaczka26: Kuleżanko, interwały wcale nie są trudne. Trening interwałowy to może być bieganie, jazda na rowerze, pompki, brzuszki, burpess robione w odpowiednim tempie na odpowiedniej intensywności. Nie musisz się nic uczyć, chyba umiesz biegać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@polaczka26: Świetnie też się sprawdza crossfit łączony z kalisteniką, czyli ćwiczenia obwodowe z masą ciała, możesz tam robić przysiady, pompki, przewroty, brzuszki, wykroki, wyskoki, burpess, itd. itd., wszystko w odpowiednim tempie tzn najlepiej bez przerwy ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale na początek 30/30s
@polaczka26: Ciężko robić interwały w takich ćwiczeniach jak martwy czy przysiad, interwały mają za zadanie Cie zmasakrować w bardzo krótkim czasie, a na granicy zmęczenia nie będziesz miała odpowiednich sił do utrzymania prawidłowej techniki i się będą z Ciebie śmiać jak z crossfitu, zaczniesz jeść pączki, rzuci Cie chłopak a na starość będziesz mieszkała z kotami i głosowała na PO albo PiS ( ͡° ͜ʖ ͡°) Broń
@polaczka26: kwestia indywidualna. Ale cardio łatwiej kontrolować. Biegasz pół godziny dopóki waga spada, przestaje dokładasz 10 minut. Poza tym więcej znam osób które schudły biegając.