Wpis z mikrobloga

@Pertaseth: a więc wnioskuję, że łączysz się ze mną w nienawiści
@B_P_R_D: mam dość bycia zarazem odciętym od środków i owoców produkcji, bycia wyzyskiwanym i pozbawianym życia na rzecz p----------h przedsiębiorców
  • Odpowiedz
@TX1683: ale tymi ludzmi rządzą pieniądze i nic wiecej. Wszystkimi nami. A kto jest najbliżej kapitału ten ma władze i moze z Tobą zrobić co chce, bo jesli odetnie Ci dopływ kapitału to nie masz co jesc = umierasz. Jesteśmy w dupie, a wy się z tego jeszcze cieszycie
  • Odpowiedz
@loopzilla: Biurokracją rządzą przepisy i procedury, za którymi czasem, ale nie zawsze, stoją pieniądze.
Mną pieniądze nie rządzą, więc pisz za siebie.
Osoba bez władzy i pieniędzy, też może mi przywalić w łeb cegłą i zabić, więc nie demonizowałbym osób posiadających pieniądze.
Nie jesteśmy w dupie, Polska ma bardzo duże możliwości w wielu polach. Jak zaczniemy je w końcu wykorzystywać to możemy być jednym z najlepszych miejsc do życia na
  • Odpowiedz
@TX1683: jestes uzależniony od posiadania chociaz minimalnych środków do życia, wiec nie mów że Tobą nie rządzą. No chyba że żyjesz z fotosyntezy. Wszyscy - jako ludzie - jesteśmy w dupie. Udało im sie sprawić, że jesteśmy zadowoleni ze swojej niewoli, bo czasem możemy sobie pozwolić na kupno czegoś poza jedzeniem i piciem. To dołujące
  • Odpowiedz
@loopzilla: Nie jestem. Jedzenie mógłbym zdobyć bez pieniędzy. To nie jest duży problem jak ma się głowę na karku i chęć do działania.
Ja nie jestem, ani w dupie, ani zniewolony. Pisz za siebie.
  • Odpowiedz