Wpis z mikrobloga

@Farrahan: Ale jaka piękna bezczelność od razu na początku - "we have mostly ignored Trump on this show". :/ No i tak właśnie było, media próbowały go ignorować, ale nie wyszło, to teraz czas z nim walczyć.
  • Odpowiedz
@uczalka: Trump miał najwięcej czasu antenowego ze wszystkich kandydatów. Można twierdzić, że nie był traktowany poważnie, ale media go nigdy w życiu nie ignorowały.
Nie wiem też, co Oliver miał innego powiedzieć. Nie widziałem, żeby robił podobne filmiki na temat innych kandydatów, stąd jest to swojego rodzaju wyjątek.

@Farrahan: Myślałem, że będzie wybierał jego głupie wypowiedzi z kampanii i śmieszkował sobie z nich w swoim stylu, ale z
  • Odpowiedz
@Farrahan: Nie można Olivera traktowac poważnie. Przecież ten program jest jednoznacznie stronniczy dla demokratów.
Sugerowanie się portalem politifact też nie na miejscu. Trump według nich miał zaledwie 1 prawdziwą zanotowaną przez nich wypowiedź. Śmiech.

Nie interesuję się jakoś bardzo sceną amerykańską, ale generalnie zdanie sobie wyrobiłem.Trump jest narwanym populistą, ale poglądy jakie głosi nie są złe u podłoża. Wiele stwierdzeń jest prawdziwych i niepoprawnych, ale pomysły np. z murem są
  • Odpowiedz
@SzaraTecza: To nie jest analiza tylko strona o charakterze rozrywkowo-felietonicznym. Po prostu biorą losowe wypowiedzi i oceniają czy są prawdziwe czy nie w dosyć stronniczy sposób. Widziałem komentarze nieprawdziwe oceniane jako "partially true" i fałszywe oceniane jako "partially true". Poza tym oni oceniają komentarze jak im się podoba, a nie według jakiegoś obiektywnego klucza, więc nie problem wybrać odpowiednie wypowiedzi jakiegokolwiek polityka, żeby wyszedł dowolny procent.
  • Odpowiedz
Z drugiej strony mówi rzeczy typu prywatyzacja służby zdrowia, za co ma duży plus

@mafiozorek: Wtf. Od kiedy w Stanach jest publiczna służba zdrowia?

Sensowny głos w zlewaczałej ameryce na wysokmi szczeblu. Jego przeciwnicy to lewicowi politykierzy/ideowcy. Nawet Trump jest lepszym wyborem od
  • Odpowiedz