Wpis z mikrobloga

Słuchajcie Mireczki, mam dylemat. Stoję nad możliwością zmiany monitora, gdyż na 29" które mam przestrzeń robocza okazała sie zbyt mała. Tak więc zastanawiam się nad wymianą tego monitora na 40" telewizor w rozdziałce 4K, oczywiście zmienię też biurko, żeby TV stało trochę dalej.
Zastanawiałem się nad takim modelem : http://allegro.pl/telewizor-led-40-lg-40uf695v-4k-smart-wifi-1200hz-i5996183663.html . Myślicie, że będzie okej? Jakieś rady?

• 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jurny_juhas: Może przez to, że nie miałeś wystarczającej rozdziałki? :) Ja mam w laptopie na 15" FHD - miodzio, super się pracuje nawet z trochę większej odległości. Aczkolwiek zobaczę jak wyjdzie w praktyce, może dla mnie nie będzie to takie złe :)
  • Odpowiedz
@Pawloo: Szkoda oczu cumplu. Poza tym jest ryzyko, że np w CADach czy przy gęstej siatce będzie Ci to migać jak choinka na święta. W lapku nie masz możliwości podłączenia stacji dokującej?
  • Odpowiedz
  • 0
@Pawloo: wygląda fajnie, dodatkowe wejścia i wyjścia mogą się przydać, soft też przydatny. W sumie warto zamówić przez internet, żeby mieć opcję zwrotu, i sobie go przetestować. o ile przyzwyczasz się do ułożenia okien 2x2 to zamiast 4 w rzędzie to będzie dobre rozwiązanie.
  • Odpowiedz
@qerda: z tego co czytam ten i tak nie ma technologii FlickerFree... Także raczej chyba zostanę przy tym lg, bo matryca lepsza z tego co czytam.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pawloo: w sumie nie musi jej mieć, to raczej marketing. Cała rzesza monitorów bez niej też nie ma takich problemów. W kwestii monitorów warto przeglądać forum mva ale tam skupiają się raczej na rozwiązaniach profesjonalnych.
  • Odpowiedz
@qerda: Hmmm, no to w sumie wielkiej różnicy pomiędzy TV a monitorem defacto nie ma, no, nie patrząc na ilość złącz. Chyba skłaniam się bardziej ku temu LG, zamówię go na dniach, zobaczę z jakiej odległości najlepiej mi się pracuje a potem sklepię z ojcem biurko :)
  • Odpowiedz
@qerda: Okej, jak tylko ruszy mi się z kasą to zamówię i relacjonuje. Btw pytanko - jeżeli będę chciał go zwrócić, muszę pozostawić wszystkie folie nienaruszone, tak?
  • Odpowiedz
  • 0
@Pawloo: nie jestem pewien - chyba jest tylko wymóg oryginalnego kartonu. Ja bym zostawił - przynajmniej łatwiej będzie im sprzedać następnej osobie
  • Odpowiedz
@qerda: Okej, dzięki wielkie za info cumplu! W ciągu tego tygodnia powiniem już to zamówić także będę relacjonował i wolał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz