#dieta zaczynam sobie liczyc ile jem i tak zjadlem dzis na obiad poledwiczke wieprzowa- chce ja dodac w myfitnespal i mam zagwozdke dotyczaca obrobki cieplnej. Czy sam proces smazenia powoduje dwukrotny wzrost kalorycznosci miesa? Czy to co w mfp jest opisane jako mieso smazone w domysle zawiera takze tluszcz, ktory byl uzyty w tym procesie (co nie ma sensu)?
@Denx: wzrost kaloryczności mięsa po smażeniu jjest spowodowany m.in. odparowywaniem z niego wody podczas obróbki(powiedzmy z 300g zrobi ci się 200). Co do reszty to nie wiem.
ja ważę surowe, jak moi poprzednicy. Jedyne co wiem, to że makaron po ugotowaniu jest 2.5 raza cięższy niż przed ;) W mojej apce Fitatu mam jednak przepisy i tam jest już np. smażona pierś z kurczaka i jest zaznaczona na jakiej ilości oleju.
Ludzie to jest jakiś cyrk xD 2 dni temu przy autostradzie na M25 Clacket service zapłaciłem 2,5 funta za wrapa dnia Wracam do swojego ukochanego #bialystok i widzę gołego wrapa za 23,90 xDD
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link