Aktywne Wpisy
WielkiNos +455
Problem z psiarzami jest taki, że sami śpiąc z psami i jedząc z nimi tą samą łyżką na co dzień przywykają do syfu. Brud i smród przestaje ich ruszać.
Psiarz nie widzi więc nic dziwnego w tym, że pies obsika drzwi do sklepu i potem ktoś musi to myć albo podejdzie na parkingu do samochodu czy roweru i naszczy na koła, za których umycie ktoś zapłacił lub sam mył. Dla psiarzy smród
Psiarz nie widzi więc nic dziwnego w tym, że pies obsika drzwi do sklepu i potem ktoś musi to myć albo podejdzie na parkingu do samochodu czy roweru i naszczy na koła, za których umycie ktoś zapłacił lub sam mył. Dla psiarzy smród
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Miała wcześniej właścicielkę, która zmarła. Rodzina olała kotkę i spędziła 3 miesiące sama w mieszkaniu (dokarmiana przez sąsiadkę). Była strasznie osamotniona, bo w fundacji też siedziała w zamknięciu przez większość doby. Jest jeszcze trochę przestraszona i zszokowana, ale to prawdziwy pieszczoch i mruczy, gdy się ją głaszcze. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także przedstawiam Wam mojego kota.
Kotka nazywa się Borusia, ale nie jest przywiązana do tego imienia, także macie jakieś propozycje dla niej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wszystkich kociarzy: jakie używacie karmy i żwirki? Kotka ma chore dziąsła i nie ma niektórych zębów, więc je głównie mokre (jest w trakcie leczenia).
Wybaczcie za słabą jakość, ale na razie nie mam możliwości zrobić lepsze zdjęcie.
#pokazkota (。◕‿‿◕。) #koty #zwierzaczki #chwalesie
A co do karmy to najlepiej spytaj weterynarza, on będzie w stanie najlepiej doradzić. Ja swoją karmię Puriną Adult Special Care Sterilised, a mokra jej najbardziej pasuje z Biedronki, łososiowa. Możesz jej dawać jakieś warzywa, o ile jej posmakują. Koty lubią bardzo marchewki i kukurydzę.
Co do spraw kuwety Ci za bardzo nie doradzę, bo moja toleruje tylko piasek, ale polecam
@Twinkle: Dzięki. ;) idę w środę do weterynarza to zagadam o karmę. Dola całkiem fajne. Pomyślę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kocila: Dzięki. Kupiłam kuwetę zamkniętą, właśnie z takim wejściem. Na razie zostawiłam otwartą, by ogarnęła co i jak.
Ogólnie załatwiła mi się na koc. Ale myślę, że to raczej ze stresu, bo w fundacji mówili, że korzysta idealnie z kuwety. (
Zobacz, czy nie polubi gotowanej wątróbki (bez soli ( ͡° ͜ʖ ͡°))
Każdy, kto przygarnia zwierzaka powinien dostać wiadro szczęścia ᶘᵒᴥᵒᶅ
@Akayari: fuj, nienawiść do wątróbki, że nawet chyba nie jestem w stanie jej ugotować. :D Dzięki za miłe słowa. Na pewno dam jej wiadro ciepła i miłości. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Darjo: Dzięki. :) Ogólnie leży obok mnie, a nawet chwilami na mnie. Cały czas mruczy i jest przecudowna. (。◕‿‿◕。)
Żwirek Benek. Odradzam silikonowe żwirki bo koty albo nie chcą się w nich załatwiać albo je żrą i