Aktywne Wpisy
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam. Piszę do was bo może pomożecie mi dojść do sensu działania pewnego pracownika. Nie owiając w bawełnę.
Jestem osoboą która decyduje w pośredni i bezpośredni sposób o podwyżkach. Jest u mnie jedne programista. Pracuje tu ok. 2 lat, jego zarobki wynoszą X kwotę, żądał podwyzki rzędu 25%. Miał tam jakąś stosowną argumentację, no ale wiemy jakie są czasy w IT.
Nie zgodziłem się, dałem mu 10% (z 12k
Witam. Piszę do was bo może pomożecie mi dojść do sensu działania pewnego pracownika. Nie owiając w bawełnę.
Jestem osoboą która decyduje w pośredni i bezpośredni sposób o podwyżkach. Jest u mnie jedne programista. Pracuje tu ok. 2 lat, jego zarobki wynoszą X kwotę, żądał podwyzki rzędu 25%. Miał tam jakąś stosowną argumentację, no ale wiemy jakie są czasy w IT.
Nie zgodziłem się, dałem mu 10% (z 12k
Co go skłoni aby zostałw firmie
- podwyżka rzędu 35-40% 3.6% (57)
- podwyżka rzędu 40-50% 11.6% (184)
- podwyżka + premia 5.3% (84)
- daj mu spokój ... 79.5% (1257)
lecoffe +6
Wpadłem w grową depresję. Żadna gra mnie nie cieszy, ostatnie tytuły które naprawdę mnie wciągnęły na długie godziny to RDR2 i Cyberpunk. Szukam czegoś w czym jest dużo dłubania, odkrywania, znajdziek, eksploracji, a jednocześnie czegoś gdzie fabuła nie jest tylko tłem. Bardzo bym prosil o polecenie jakiejś godnej gierki, bo jeszcze wpadnę w szaleństwo i sprzedam kąkuter. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#gry #pcmasterrace
#gry #pcmasterrace
1. w czym #javascript jest lepszy niż #python?
2. czy w pythonie są biblioteki do asynchronicznego połączenia z bazą np. #mongodb?
3. jak wypada porównanie wydajności serwera http node.js do tornado, bo z tego co rozumiem to oba działają na takiej samej zasadzie?
4. jakie są możliwości przyspieszenia pythona i jak dużo one dają?
#programowanie
Ale ja niezbyt lubię oba języki :D
Pythona za te jego "specjalne metody"
__dfjfgjkfdmgbfnmdinit__
i konieczność pilnowania wcięć, a JS za brak typów, to tak utrudnia..., ciągle tylko parseInt.No i nie można zapomnieć o kochanych kwiatkach JS w załączniku :D
@GotoFinal: są typy, tylko dynamiczne (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Polecam zapoznać się np. z TypeScriptem
@peterek93: w sam raz na rekrutację? xD
Nie linkowałem bo myślałem że każdy zna :D
(oczywiście da się taką wydajność osiągnąć w innych językach/platformach, ale tu dochodzi jeszcze zaleta jednego języka po stronie frontu i backendu)
@GotoFinal: no właśnie, ale z czego to wynika, że jest taki wolny? Oba języki nie są statycznie typowane, oba są interpretowane. Czyżby v8 robiło całą robotę?
@GotoFinal: AHA
A wtedy już ci IDE tego nie naprawi samo.
Chyba 2 najszybsze skryptowe języki.
nie
@ufik78: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ale to da się jakoś przyśpieszyć pythona? Przekonwertować na C, albo napisać moduł z ciężkimi obliczeniami w C?
Wcięcia błogosławieństwem? jak? kolejna rzecz której musisz ręcznie pilnować, zamiast dać klamerki i pozwolić IDE wszystko poukładać za ciebie i się niczym nie przejmować, a kod i tak wygląda świetnie i nie da się go popsuć bo ci kilka spacji zniknie.
@ufik78: @ufik78: o node.js ostatnio znalazłem idealne podsumowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://medium.com/@wob/the-sad-state-of-web-development-1603a861d29f#.o695v2f74
w skrócie: „wziąć najbardziej gówniany język świata i próbować zrobić używalną rzecz”
Jeżeli jako programista niezależnie od języka nie pilnujesz wcięć to nie mam pytań.
Poza tym nie rozumię o co chodzi ci z tym wklejaniem? Dane nie mają wpływu na wcięcia kodu?
@LOLWTF: +1
@ufik78: to samo da się zrobić w node