Wpis z mikrobloga

Widzę, że na thisiscolossal się zainteresowali Twoją pracą :) Ta grafika jednak dużo lepsza od tych, które tam zaprezentowali. Przeciętnego Kowalskiego stać na wydruk takiego cuda? :D
@janekbokwaitek: bardziej skrypt generuje okreslony charakter linni lub materię, natomiast albo wykorzystuję wcześniej wymodelowany kształt kobiecej głowy. lub tworzę go wykorzystując umiejetności rzeźbiarskie lub rysunkowe.
Skrypty często wykorzystują na początku pracy, natomiast całą reszta pracy jest manualna.
@fideriankoons: Fenomenalne masz prace! Fajnie zobaczyć osobę na Wykopie, którą obserwuje na Behance od jakiegoś czasu. :D
Interesuje mnie czy twoje prace 3D są również modelowane w jakimś stopniu, czy to jest tylko generator + obróbka, jak wygląda twój typowy workflow?
Taki np. "Clothing sculpture" jak powstał? Bardzo mi się podoba efekt końcowy, ciekaw jestem jak to powstało?
@FaaipDeOiad12th: Bardzo dziękuje. Fajnie, ze bywasz na Behance.... to dla mnie najlepsze miejsce w sieci ;)
Tak jak pisałem wyżej każda z prac powstała w zupełnie inny sposób. Jęśli coś zostało w jakiś sposobem uzyskane proceduralnie to i tak potem to modeluje w zbrushu, lub coś dorysowuje wykorzystując umeijetności, które zdobyłem na uczelni plastycznej.
"Clothing sculpture" to typowo modelowane formy w 3d. Pozdrawiam
@fideriankoons: Ostatnimi czasy Behance zostaje lekko zastąpiony ArtStation ze względu na to czym się zajmuje, ale oba portale nie maja sobie równych. Behance na pewno jest bardziej przejrzysty oraz zróżnicowany.
Dokładnie na Brusha mi to wyglądało :D. Bardzo dobrze ci to wychodzi, ma to wszystko bardzo ciekawy "Flow". Definitywnie jesteś w czołówce osób, które "Fallouje". Potężnego powodzenia życzę... co w twoim przypadku raczej nie będzie problemem. :D
Jak będziesz miał chwile
@kwanty: tak... to 3d... niestety technologie drukarkowe są w powijakach, pomimo, że stają się coraz bardziej popularne, są bardzo nieudolne i wolne. uważam, że na tą chwilę nie :(
natomiast zgadzam się z opinią krytyków sztuki, że sztuka generatywna będzie nastepnym , bardzo ważnym etapem w historii sztuki i własnie uczestniczymy w jej powstawaniu. Zawsze bardzo ważna role odrywa architektura, a te techniki pozwalają tworzyć formy, któych do tej pory człowiek