Wpis z mikrobloga

Jak mnie #!$%@?ą ci janusze sklepikarze wyznaczający limity płatności kartą. Szkoda ci paru groszy na prowizji? To nie bierz tego terminala cebulaku i nie reklamuj się, ze można u ciebie płacić karta. Od 10, od 15, od 20 złotych! #!$%@?. Dzisiaj mi nie chcieli przyjąć 2 zł paypassem, bo "płatność kartą od 3 złotych". Oczywiście nigdzie taka informacja niewywieszona.
Od dzisiaj rozpoczynam krucjatę człowieka #!$%@? - jak trafie na jakiś sklep który bez informowania wielkimi wołami na drzwiach robi jakieś limity platnosci, to będę u nich brał pokrojone sery, wędliny i inne rzeczy, których już nie mogą odłożyć na półkę. Jak mi odmówią płatności - będę im zostawiał na ladzie, niech maja straty.

Uprzedzając komentarze januszowych potomków "hurr #!$%@?, nie wiesz ile prowizje wynoszo" - gowno mnie to obchodzi, jak są za wysokie to nie bierze się terminala i nie reklamuje płatności karta. Nienawidzę takiego wprowadzania w błąd.
#boldupy #januszebiznesu #januszehandlu
  • 97
chodzi o to że na fajkach jest tak mała marża i ceny są ustalone z góry że przy kupnie samych fajek i płatności kartą on musi dołożyć do tych fajek...

@siodemkaxx: No to lepiej dołożyć czy wcale nie zarobić?
@papapa12: Te rabaty przy płatności gotówką to chyba najczęściej w sklepach komputerowych. Czasem to doprowadza do kuriozalnych sytuacji, że biorę jakąś pierdółkę za 20 PLN, chcę zapłacić kartą, a oni mnie błagają, żebym poszedł do bankomatu, bo inaczej stracę wspaniały rabat 40 groszy (no tak, w zamian zapłacę prowizję za wypłatę gotówki w obcym bankomacie, bo koło sklepu jest tylko jakiś bankomat zrzeszenia banków spółdzielczych albo innej Nordei). Najchętniej to by
@Aquoss: jak tylko przeczytalem ten post to pomyślałem o tym samym sklepiku i ich limicie. jak będzie trzeba to chętnie pomoge Ci to zglosic gdzie trzeba.
A te baby z tego sklepu to jakby za karę tam pracowały. zawsze ta cierpiąca mina... az się odechciewa tam chodzić, a ze przy samej uczelni to wyboru czlowiek zbytnio nie ma. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@rzydoMasonerya: @waluss: po to jest paypass, do robienia takich małych transakcji. w normalnych sklepach po prostu mówię "zbliżeniowo" przykładam na dwie sekundy i wychodzę, bez czekania na wydawanie reszty, druk paragonów, potwierdzeń.

@151346136:

Możesz zapytać przed zakupem czy jest limit płatności kartą. Jeżeli jest i nie przekroczysz, to wychodzisz, oszczędzasz swój czas.

skoro ustalają jakieś z dupy niestandardowe zasady, to oni mnie o tym powinni poinformować.

Możesz też zachować
@advert: "skoro ustalają jakieś z dupy niestandardowe zasady, to oni mnie o tym powinni poinformować."
Zgadzam się, powinni, ale jak nie informują, to prościej i z korzyścią dla obu stron będzie zapytać, a nie bucować.

"widzę że mentalny PRL u Ciebie siedzi mocno"
;) u mnie mentalny PRL, u Ciebie buractwo.
Masz problem z niemożliwością płatnością kartą, czy z informowaniem o limitach?
Napisałeś, że z tym drugim, łatwo ten problem rozwiązać
Odwieczna beka z roszczeniowych dzieciaków co mają bul dupy, że nie mogą kartą płacić xD
Nie podoba się nie kupuj
Zgłaszajcie ich ile sobie chcecie, takich debili jak was będą mieli wiecznie w dupie bo oni robią interes nie z wami tylko ze sklepem, nie będą rezygnować ze współpracy bo gołodupiec nie ma przy sobie piątaka
@YouCanCallMeBillieGates: no i gówno prawda, moje sasiedztwo sklepow od zeszłej jesieni zlikwidowało "limity" z dupy i mozna płacic za ile sie wzieło towaru.

Także mośku, wyzywaj sobie dalej tylko teraz nie lec i nie korzystaj z tego co wywalczyli inni.
Ja zapłaciłem karta choc tłusta kierowniczka upierala sie, że nie mozna - wiec jej zapytałem gdzie to jest w prawie handlowym, spokojnie bez nerwów. Dało sie, choć mine miała nie tegą.
@advert: Dzisiaj byłem świadkiem sytuacji, gdzie sklepikarz powiedział, że nie sprzeda biletów na komunikację miejską przy płatności kartą, tylko trzeba coś jeszcze wziąć. No i wzięli jakiegoś rogala, czy coś.
@advert: w sumie to nie wiem po co te limity jeszcze są, u normalnego providera nie ma już kwoty stałej od transakcji a prowizja też już nie jest z kosmosu, bo waha się w granicach 0.6~0.7%