Wpis z mikrobloga

Jak mnie #!$%@?ą ci janusze sklepikarze wyznaczający limity płatności kartą. Szkoda ci paru groszy na prowizji? To nie bierz tego terminala cebulaku i nie reklamuj się, ze można u ciebie płacić karta. Od 10, od 15, od 20 złotych! #!$%@?. Dzisiaj mi nie chcieli przyjąć 2 zł paypassem, bo "płatność kartą od 3 złotych". Oczywiście nigdzie taka informacja niewywieszona.
Od dzisiaj rozpoczynam krucjatę człowieka #!$%@? - jak trafie na jakiś sklep który bez informowania wielkimi wołami na drzwiach robi jakieś limity platnosci, to będę u nich brał pokrojone sery, wędliny i inne rzeczy, których już nie mogą odłożyć na półkę. Jak mi odmówią płatności - będę im zostawiał na ladzie, niech maja straty.

Uprzedzając komentarze januszowych potomków "hurr #!$%@?, nie wiesz ile prowizje wynoszo" - gowno mnie to obchodzi, jak są za wysokie to nie bierze się terminala i nie reklamuje płatności karta. Nienawidzę takiego wprowadzania w błąd.
#boldupy #januszebiznesu #januszehandlu
  • 97
@advert: Wczoraj miałem tak w "klubie". Nie dość że każą sobie płacić 7zł za #!$%@? tyskie, to jeszcze nie dadzą za dwa zapłacić kartą bo płatność od 20zł. #!$%@?ło.
@advert: No okej i masz racje i nie koniecznie ją masz, bo doświadczenie pokazuje, że głupia awaria może uczynić życie trudniejszym (przy awarii niemiłosiernie długo mieli transakcje), czy też zwykłe zgubienie karty. Ja nawet jak idę pobiegać wkładam dychę w kieszeń i lecę. Bo jak zgubie dychę nie będzie problemu, a jak zgubie kartę to już może być kłopot (w zależności od czasu reakcji).
@Aerials: Ja nie mówię, że to
@oruniak:
@advert: u mnie MasterCard ma 0,63%-0,73% w zależności od karty (debetowe, kredytowa maestro, oficjalna), a Visa od 0,53%
Dostałem właśnie ofertę z innego banku, ale prowizja to takie grosze, że szkoda się męczyć ze zmianą operatora.
Cebulaki przez głupie stereotypy myślą, że płaca bóg wie ile.
@advert: A już szczytem jest: "U nas kartą od 10 zł, ale alkohol i papierosy się liczą, więc jak pani chce kupić wagon i sześciopak, to proszę jeszcze coś normalnego za 10 zł dobrać." Nosz kurrr!
@advert: @Spetzanz: @Dissmised: @mamFAJNYnick: ale głupoty opowiadacie. To nie jest niezgodne z prawem, tylko z umową między akceptantem a merchantem xD Ten artykulik to śmiech na sali. Opłata interchange może i jest 0,5%, ale są też dodatkowe opłaty, które agenci rozliczeniowi chytrze przemycają. Wasze banki skargi, że u Janusza nie mogę zapłacić kartą olewają zwyczajnie. Pracowałem przez ~2 lata na słuchawce u jednego z agentów i przyjmowałem takie
Ja nie mówię, że to coś dziwnego, ale jakoś nie wyobrażam sobie mieć minimum gotówki przy sobie

@waluss: No widzisz, a ja sobie wyobrażam i zdarza mi się zapłacić kartą np. 3 złote
@geuze: Dokładnie, w większości miejsc gdzie kiedyś było płatność minimum po prostu to zniknęło i wątpię, że przez skargi. Teraz nawet w kiosku przy kupnie papierosów trudno już usłyszeć, że nie przyjmą karty, jeżeli mają taką możliwość.