Wpis z mikrobloga

czyli w uk tak jak w zachodniej szkole, lepiej nie sciagac a sie przyznac ze sie nie umie

@bazingaxl: to chyba normalne zachowanie, poblazliwosc w systemie Polskim powinna byc czyms co sie pietnuje

pamietam nawet z jakiejs szkolki kwartalnej braliscie pre pre juniorow, a teraz patrze na oglszenie ktore wkleiles i 5 lat trzeba miec udokumentowanego expa za jak rozumiem 45-55k w
  • Odpowiedz
@bazingaxl: Nie wiem czemu ale odnosze wrazenie takie jakbys tym tekstem sobie cos tlumaczyl. Nie wiem czy jest koniec boomu, nadal mozna zarobic 50-100k+ funtow zalezy co potrafisz i gdzie pracujesz. Ja to robie bo to moja pasja i ciesze sie ze moge sobie niezle zarobic i spokojnie zyc.

Poraz kolejny nie rozumiem argumentu koparki i innych zawodow. Nie zmienie mojego bo lubie to co robie. Fajnie ze w innych
  • Odpowiedz
@bazingaxl: btw mitem jest w programowaniu zarabia sie ogromne pieniadze, wiekszosc ludzi nie zarabia kokosow. W Polsce pensje sa niezle podwyszone przez prace dla zagranicznych podmiotow ( i tak oplaca sie pracowac w Polsce w takich warunkach ) oraz niskie pensje reszty spoleczenstwa.

Jest jedna roznica miedzy koparka a IT. Na koparce dobije sufitu bardzo szybko i nie przebije sie w IT moge zwiekszac zarobki i zwiekszac, mozliwosci jest sporo.
  • Odpowiedz
@bazingaxl: wiekszosc programistow nie dziobie po pracy a wyrabia 8-16 i uczy sie tylko na szkoleniach. Sa w Polsce firmy w ktorych zarobisz 15k i nie zachowuja sie jak pracodawcy ktorych opisales. W UK rzucilem kwota i zaproponowali mi wiecej niz chcialem bo maja polityke placowa. Tak znajdziesz setki firm ktore januszuja i beda kombinowac na prawo i lewo. Tak zgadzam sie da sie zarobic poza IT znaczne i duze
  • Odpowiedz