Wpis z mikrobloga

#elektrodacontent #elektronika #gitara

Hej mirki, w jakim sklepie szukać takich nakrętek do gniazda jack? Muzycznym czy elektronicznym? Dokladnie coś takiego odkręcilo mi sie od gitary i wylądowało w tej czarnej dziurze gdzie lądują kostki do grania. To sie jakos inaczej nazywa niż 'nakrętka jack'? W internetach widze w jakiejś hurtowni chodzi to po 40 groszy z dostawą za 12 zł, więc wolałbym chyba kupić gdzieś stacjonarnie xD
http://www.tme.eu/html/PL/kolorowe-nakretki-do-gniazd-jack-635-mm-cliff/ramka_12768_PL_pelny.html
Davios - #elektrodacontent #elektronika #gitara

Hej mirki, w jakim sklepie szukać ...

źródło: comment_3jszhQ0jF4MNvt41Wyb277oF9emLntl0.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Davios: Kup całe złącze i weź z niego samą nakrętkę. Albo idź do sklepu żelaznego i dobierz zwykłą płaską nakrętkę która będzie pasować ale nie będzie dedykowana do złącza jack.
  • Odpowiedz
@Davios: Jakieś sobieradki i inne castoramy, metalowe albo elektronik. Zależy co masz bliżej. W muzycznym nawet jeśli będą mieli to ci sprzedadzą za 10zł bo ponoć 'Sam Petrucci takich używa' XD
  • Odpowiedz
@Leel00: A co to ma za związek z moim postem? Napisałem, żeby dobrać nakrętkę czyli znaleźć taką, która ma odpowiedni gwint niezależnie czy jest z plastiku, metalu czy może nawet drewniana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@qbad89 Ło sorry, po prostu po pierwszej radzie @4833478 pobiegłem do najbliższego elektronicznego, kupiłem całe gniazdko jack (4zł), wykręciłem nakrętkę i zapomniałem że cokolwiek tu pisałem.
Ps. Dzięki chłopacy, działa.
  • Odpowiedz