Wpis z mikrobloga

via Android
  • 1
@Mikimoto: i mozna sie konkretnie najesc. Korzystam, ze w sklepie obok mnie serek mozna kupic za 50 gr, bo to takie "odrzuty" z mleczarni, niedlugo konczy sie termin, a sa dobre nadal.
  • Odpowiedz
@Fevx: kiedys w ramach eksperymentu zrobilem jajecznice z jogurtem greckim i gorzko tego pozalowalem. tutaj tez widac, ze serek troche puscil wode, jak sie scinal, w efekcie masz jajecznice w kaluzy. niektorym to moze nie przeszkadzac, np. tobie, mnie tam to jednak w-------o przy jedzeniu
  • Odpowiedz
  • 1
@Fevx: jajecznica to nie spaghetti. Na pizze tez mi nie wyglada ( ͡° ͜ʖ ͡°) szczypior jest prawilny. Jeśli takie cos ci smakuje to niech ci jakis rozowy cos ugotuje - wylecisz z butów.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@zomg: lubie eksperymentowac w kuchni i nietypowe polaczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak jak i gotowac wole dla innych :p tylko wtedy juz rzeczywiscie mniej eksperymentuje.
  • Odpowiedz
@paziu: ja robie zazwyczaj ze smietaną (powinien być creme fraiche). ale to sie scina jajka z masłem, jak prawie sciete dodajesz sol, pieprz i szczypiorek, mieszasz chwile i smietane czy tam jogurt dajesz tuz przed podaniem. Tak samo solisz prawie na koncu bo pusci wode. Zerknij jak robi jajecznice Gordon Ramsey. Ja robie wedlug jego przepisu.
  • Odpowiedz
@Fevx: @Mikimoto: podsmażacie najpierw serek, a dopiero po chwili dodajecie jajka? Serek bez wody?

od samego patrzenia boli mnie brzuch

@zomg: ale dlaczego mamy ograniczać się w kuchni? Kto powiedział, że bazylia/oregano wolno dodawać tylko do pizzy czy spaghetti?
Ja ostatnio do jajecznicy dodałam tymianku i nikogo brzuch nie bolał (wtf?).
  • Odpowiedz
@faramka: nie, ja dodaję na samiutkim końcu, tylko mieszam na patelni i od razu gotowe do podania. na 2 jajka 2 łyżki serka, który wcześniej trochę odcedzam, żeby zostały same kulki. jajecznica jest przepyszna, delikatna i o wiele mniej ciężka.
@janeeyrie: nie śmiej się, tylko spróbuj. serio jest dobra.
@Wyder89: a jak inaczej ma wyglądać jajecznica? lol.
  • Odpowiedz