Aktywne Wpisy

rodnekr +339
Elon Musk* w ostatnie 60 godzin:
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;

I jakie tu są sterowniki? Oficjalne czy stworzone przez linuxiarzy?
Zgłupiałem....
#linux #mint #ati #problem #pytanie
źródło: comment_adXzpzt8RvPGy2OimArlVPo2IOLiDHl4.jpg
PobierzTrochę się cykam instalować nieoficjalnych. Bo czytałem że potem słynny kernel panic jest...
Napisz ogólnie z czym masz problemy, to pomożemy, bo tak raczej cicho siedzisz :D
Znalazłem to. I chciałbym zainstalować te sterowniki. Ale raz jak zaktualizowałem ten cały menager aktualizacji.To po restarcje mi wywaliło właśnie kernel panic. Nie wiem czemu. po prostu chciałem wtedy mieć aktualny system żeby mi ta ikonka nie truła d--y że jakieś aktualizacje są. Bo jak thiefa 3 odpalałem przez wine. To lagi w grze były. A ta gra powinna na minimalnych śmigać na mojej grafice. Z tego co
Sam tekst jest być może zbyt stary, by się nim kierować, bo im starsza grafika, tym lepiej działa.
Ale sterowników AMD nie wgrasz, bo masz za starą kartę (j---ć AMD), tylko otwarte zostają. Możesz poczytać jak je lepiej ogarnąć, ale to czasem jest masakryczne (lepiej tu Archa mieć)
I takie artefakty były.
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=138607
Jeśli nie działa myszka poprawnie (nie obraca się postać w pełni; 360 stopni) to niestety błąd Wine i trzeba w opcjach Wine (dla Thiefa) wymusić "MouseWrapOverride" na "force"
Innych błędów nie zanotowano, ale masz Radeona. Jak wgrasz "Wine Staging" (np. 1.9.3) i włączysz w opcjach CSMT to będzie wielowątkowo