Wpis z mikrobloga

Powiem wam mireczki że odkąd tydzień temu kupiłem sokowirówkę to wyciskam jak szalony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie ma dnia, żebym nie chlapnął łyka świeżego soku. Na razie się nie nudzi, pewnie z miesiąc potrwa ten szał( ͡° ͜ʖ ͡°)

W załączeniu prosty przepis - jeden burak, pięć jabłek, sześć marchewek i jedna duża pomarańcza. Mielimy aż miło!
pijcie ze mno SOK ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#sok #oswiadczenie #gotujzwykopem
uzytkownikportaluwykop - Powiem wam mireczki że odkąd tydzień temu kupiłem sokowirówk...

źródło: comment_B2JXooTjhXr6fVGevGYOxSSU9POe9mg4.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ice_Glaze: @Ice_Glaze: @Mikimoto: @Twinkle: Zelmera jakiegoś mam na którego mozna zamontowac też malakser, młynek do kawy i lodu i tarcze do ciecia warzyw w plasterki - cena koło 500PLNów a jesli tylko można ze środka wyciągnąć sito to z myciem neima problemu, a jak macie zmywarke to już zupelnie bajka

A "sokowirówki wolnoobrotowe" zaczynaja sie od 1k PLN

o a nawet staniały http://www.euro.com.pl/sokowirowki/zelmer-je1200-5-szary.bhtml
  • Odpowiedz
@uzytkownik_portalu_wykop: sokowirówka to tylko wstęp do "zdrowych" napojów. Jeśli ktoś ma troszkę więcej $ to polecam kupić wyciskarkę zamiast sokowirówki. Dużo lepsze soki wychodzą i bogate w witaminy. W sokowirówce przez szybko kręcące się ostrze owoce tracą swoje wartości odżywcze. Ale i tak + bo o wiele lepiej smakują niż wszystkie kartonowe razem wzięte :)
  • Odpowiedz
  • 0
na aliexpress są wyciskarki hurom za 700zl, model 600 costam. w Polsce 2000. Sam kupiłem, czekm na wysyłkę.
  • Odpowiedz
@uzytkownik_portalu_wykop: Polecam, jak któryś przedmówca - sokowyciskarki wolnoobrotowe. Więcej soku dają, i wyrzucają praktycznie suche wióry. Serwisuje te urządzenia, więc możesz śmiało pytać o szczegóły. Używam ich do robienia placków ziemniaczanych ( ͡º ͜ʖ͡º). Najtańsze kosztują coś ~400 zł.
  • Odpowiedz
@Ostatni_Piwniczanin: Problem z producentami jest jeden - to wszystko jeden, i ten sam producent w chinach. Różnice polegają na logo, i czasami wyposażeniu. No i cenie. Zasada działania jest podobna. Warto przyjrzeć się na tabliczce od spodu urządzenia. Jest na nim wybita/wydrukowana data produkcji. Wszystkie po maju2015 mają już ulepszone, i cichsze silniki. Niektóre wersje są bpa-free jeśli kogoś to przekonuje :)
  • Odpowiedz