Powiem wam mireczki że odkąd tydzień temu kupiłem sokowirówkę to wyciskam jak szalony ( ͡°͜ʖ͡°) Nie ma dnia, żebym nie chlapnął łyka świeżego soku. Na razie się nie nudzi, pewnie z miesiąc potrwa ten szał( ͡°͜ʖ͡°)
W załączeniu prosty przepis - jeden burak, pięć jabłek, sześć marchewek i jedna duża pomarańcza. Mielimy aż miło! pijcie ze mno SOK ( ͡°͜ʖ͡°)
@uzytkownik_portalu_wykop: Polecam taki sok: 5 jabłek, 5 marchewek, 3 mandarynki/kiwi i kawałek świeżego imbiru, a po zrobieniu soku dodać sok z połówki cytryny :)
@uzytkownik_portalu_wykop: też kiedyś taką fazę miałem, ale każdorazowe mycie tego wszystkiego mnie skutecznie zniechęciło. Obecnie tylko blender. Nie jest to to samo, ale przynajmniej nie ma tyle zabawy z czyszczeniem ( ͡°͜ʖ͡°)
@zespol_niebieskich_pieluszek: Dzięki, chociaż ja się przyzwyczaiłam do blendera i 2 marchewki, 3 jabłka, 1 pomarańcza to cudowny mus, ale i bez dosładzania za słodki.
@uzytkownik_portalu_wykop: mój Rabbi mówi, że taka sokowirówka jest niekoszerna bo wyciąga z owoca i warzywa cały cukier, a do kosza wyrzucasz błonnik i inne dobre rzeczy. Lepiej blendować, ale nie jest wtedy już tak pysznie i słodko.
@Ice_Glaze: @Mikimoto: @Twinkle: a więc tak - kosztowała jakieś 380 zł, nie powiem dokładnie jaka końcówka, bo paragon w szafie głęboko motzno. Ma 700 wat, więc całkiem dobrze mieli. Blender będzie w przyszłym miesiącu ( ͡°͜ʖ͡°)
@uzytkownik_portalu_wykop: nie minie. Ja piję od chyba roku. Przebrnąłem przez wszystko co da się zmielić. I wyciskam czasem soki według koloru. Fajnie wychodzi. Chciałbym sobie kupić wyciskarkę, ale kosztuje ok 1000zł
Nie ma dnia, żebym nie chlapnął łyka świeżego soku. Na razie się nie nudzi, pewnie z miesiąc potrwa ten szał( ͡° ͜ʖ ͡°)
W załączeniu prosty przepis - jeden burak, pięć jabłek, sześć marchewek i jedna duża pomarańcza. Mielimy aż miło!
pijcie ze mno SOK ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#sok #oswiadczenie #gotujzwykopem
@Ice_Glaze:
@Mikimoto:
@Twinkle: Ja mam jakąś sokowirówkę z Lidla za ledwie 100 zł i robi swoje. Ale mycia to w cholerę jest ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Obecnie tylko blender. Nie jest to to samo, ale przynajmniej nie ma tyle zabawy z czyszczeniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora