Wpis z mikrobloga

Wróciłem do Windows 10 Mobile na Lumii 920 po dwóch miesiącach przerwy i powiem wam, że build .71 jest nawet ok. Bateria trzyma całkiem w porządku - krócej niż na 8.1, ale lepiej niż na buildach z listopada, długie wznawianie pojawia się od czasu do czasu, ale da się wytrzymać. Z dużych plusów mogę wymienić ładnego i funkcjonalnego Outlooka, ładniejsze appki niż na 8.1 (Readit, Facebook, Alarmy i zegar, Kalkulator). Ciągle są pewne wkurzające elementy, jak okrągłe zdjęcia na kafelku kontaktów, brzydki ekran podczas połączenia, lekkie zacięcia i wywalające się aplikacje (Galeria podczas udostępniania), problemy z hotspotem wi-fi, brak adblocka, brak pełnej funkcjonalności w niektórych aplikacjach (Messenger, Facebook, Mapy, Wiadomości, Groove) czy zupełnie głupi brak normalnych potwierdzeń dostarczenia smsa...

Czekam na zapowiadany w tym tygodniu build .105 albo .104, może wreszcie będzie stabilnie i poprawią najbardziej irytujące błędy. No i mogliby pospieszyć się z premierą...
#bojowkawindowsphone #windowsphone #windows10mobile #wp10beta #windowsinsider
OrestesGaolin - Wróciłem do Windows 10 Mobile na Lumii 920 po dwóch miesiącach przerw...

źródło: comment_4kaajvzCqd4hy5GAWo5VYXouVCBADJoh.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalw1987: no ja też bałem się wracać po poprzednich doświadczeniach, ale po sesji mogłem już sobie pozwolić na ewentualnie nie całkiem działający telefon, na razie zostanę jeszcze kilka dni, bo niektóre elementy, jak np Outlook są nie do przecenienia w porównaniu do maila z 8.1 czy nawet zewnętrznych aplikacji
  • Odpowiedz
@kowalale: na razie od rana do wieczora przy około godzinie słuchania muzyki ze Spotify, surfowaniu w sieci podczas jazdy tramwajem i kilku filmach na YouTube. Nie czuję się komfortowo, gdy poziom baterii spada poniżej 30%, więc zazwyczaj do tego nie dopuszczam, mając w pobliżu ładowarkę. Poza tym sensowne statystyki będę mógł podać za kilka dni. Aktualnie średnie tempo rozładowywania to -3.3%/h, gdy używam wzrasta do około -7-8%/h. Insider szacuje czas
  • Odpowiedz