Aktywne Wpisy
Hitman8624 +366
Nic nie budzi człowieka lepiej niż pukanie do dzwi policjanta o 4 rano z zapytaniem czy motocykl który leży 50 metrów od mojego domu nie jest przypadkiem mój. Jak się okazało to był mój motocykl i policja akurat przejeżdżała obok gdy jakiś trzech ch00jków go kradło. Udało się złapać dwóch z nich od razu a trzeciego szukają. Z tego co widziałem to moto niezbyt uszkodzone ale jak zobaczyli radiowóz to go rzucili
Volantie +2
hej co polecacie aby porzadnie oczyscic jelita :D
w tym tygodniu duzo alko, slodkiego, fast food, zarcia chinskiego, takze czuje potrzebe oczyszczenia jednodniowego. co w aptece polecacie
#zdrowie #dieta #oczyszczenie #
w tym tygodniu duzo alko, slodkiego, fast food, zarcia chinskiego, takze czuje potrzebe oczyszczenia jednodniowego. co w aptece polecacie
#zdrowie #dieta #oczyszczenie #
Argumenty dotyczące krzywdzenia dzieci królują w tych dyskusjach. Czy są one słyszne? Sprawdźmy co na ten temat mówi współczesny stan nauki.
Badacze z Columbia University dokonali kompleksowej analizy 77 badań/publikacji naukowych. Wzięte zostały wyłącznie publikacje, które przeszły peer review i publikowane były w liczących się czasopismach naukowych. Wnioski są jednoznaczne:
73 spośród przeanalizowanych 77 publikacji naukowych wykazało, że dzieci wychowywane przez pary jednopłciowe radzą sobie nie gorzej niż pozostałe dzieci. Mimo tego, że niektóre z badań odbyły się na małych próbach oraz niektóre z badań nie zawierały odpowiednich grup kontrolnych to naukowcy wciąż uważają, że badania te prezentują najlepszy obraz obecnie posiadanej przez nas wiedzy, w dodatku kwestii wielkości prób nie uważają za kluczowe w tym kontekście:
4 spośród 77 publikacji wykazały negatywny wpływ na dzieci w związku z wychowywaniem przez pary homoseksualne. Zauważono jednak jedną, wspólną i dość kluczową cechę. Mianowicie, wszystkie próby, na których oparto te wnioski skłądają się z dzieci, które pochodzą z par, które doświadczyły rozstań, co ma duży wpływ na życie i rozwój dziecka, dlatego przez wiele naukowców wnioski te nie są rozpoznawane jako rzetelne:
W załączonym dokumencie od Columbia University znajduje się wszystkie 77 publikacji, które brały udział w kompleksowej ocenie.
Czy w przyszłości doczekamy się wreszcie poważnego potraktowania tematu adopcji przez pary homoseksualne w Polsce? Naukowcom poprzez lata badań, analiz i dyskusji udało się wreszcie wypracować wspólny konsensus, który wyraźnie mówi, że dzieci z takich par nie wykazują żadnych negatywnych przejawów.
#lgbt #homoseksualizm #neuropa #4konserwy #adopcja #dzieci
Nie prościej byłoby takiemu pedofilowi adoptować dziecko samemu? W Polsce legalna jest adopcja przez jedną osobę.
@no_i_w_ogle: Zgadza się. Ale względnie częste są sytuacje, że kobieta toleruje niecodzienne hobby męża, polegające na ruchaniu dzieci.
Komentarz usunięty przez autora
1a) Czy te wszystkie publikacje traktują skutki krótkoterminowe? Podejrzewam, że tak.
1b) Czy przeprowadzono badania więcej niż jedno pokoleniowe?
Tzn. wychowanek zakłada własną rodzinę. Dokonuje się obserwacji (jawnych na jednej grupie, niejawnych na drugiej) w dziedzinach: funkcjonowania (organizacji) rodziny, jaki wpływ ma przeszłość wychowanka na jego własne potomstwo i jest wychowanie, jak stabilne więzi jest w stanie wytworzyć wychowanek w swojej rodzinie.
1c) Czy wychowanek dobrze radzi sobie w
@Flypho: myślisz, że może mieć to coś wspólnego z tym, że to głównie USA i Europa przewodzą światowym trendom w nauce? Też mi się tak wydaje.
@bialepaski:
Ja sądzę z kolei, że w krajach zachodnich te badania są naciągane pod konkretną tezę i pomija się jakieś aspekty. Tam masz sytuację odwrotną - ludzie, którzy jakkolwiek zburzą domek z kart nazywany tolerancją są mocno karani za dyskryminację. Sądzę, że opublikowanie badań niesprzyjających wywołałoby wręcz jakiegoś rodzaju skandal
Oleją ten fakt?
Nie zwrócą na niego najmniejszej uwagi?
Otóż mogę się założyć o ciężki pieniądze,że Przemek będzie gnojony, wyśmiewany i dręczony bo dzieciakom wystarczy,że ktoś jest inny u już go z grupy wykluczają. Teraz pomyślmy
@Flypho: Przecież w załączonej stronie masz wspomniane badania, które prezentowały przeciwne wnioski, o co Ci chodzi? Zgodnie z zasadami w nauce zostały poddane krytyce i okazało się, że majstrowali
Panie @bialepaski, tutaj chodzi mi o to, że polegam na wiedzy @dzordzyk, który popularyzuje pewne opracowania naukowe, więc też zadałem mu pytania jako do osoby "prowadzącej" lektorat w postaci posta na Mirko.
Po pytaniu wyraziłem co podejrzewam (ale nie stwierdziłem, że tak jest, bo nie przeglądałem tych publikacji) i mam nadzieję, że otrzymam odpowiedź od OPa, bądź od innych specjalistów (czy to