Aktywne Wpisy

PanNieznanypl +208
Wystawiłem negatyw na allegro, firma znalazła mnie na linkedinie i grozi że przekaże screeny mojej firmie w której pracuje jeśli nie usunę co z tym robić dalej, bo wku..li mnie niemilosiernie i chce ich zniszczyć za takie działania
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet

b_oski +140
Uważam, że wary-obciągary są ostatecznym dowodem na to, że #rozowepaski nie "upiększają" się dla #niebieskiepaski, tylko dla innych różowych.
Dla mnie takie pontony to chyba jeszcze większy turnoff niż tatuaże.
#tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #uroda
I one mają prawa wyborcze...
Dla mnie takie pontony to chyba jeszcze większy turnoff niż tatuaże.
#tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #uroda
I one mają prawa wyborcze...
źródło: wo
Pobierz

No bo właśnie moja Poczta z miejsca zameldowania (taka wiocha, wszyscy się znają i dają sobie listy na słowo, że przekażą) wydała taki list do mnie chyba mojej babci czy może rodzicom - a pamiętam, że poprzednim razem musiałam sama zapylać na Pocztę winnej miejscowości, żeby takie coś odebrać i podpisać oddzielny papierek, że odebrałam.
Tym razem to było pisemko w stylu zapłaty "7 dni od odebrania", a od rodziców dostałam skany papierków dwa tygodnie po dacie nadania. No super bulwo, nawet teraz nikt nie wie, kiedy kto to odebrał, super. Problemów już mi to trochę narobiło, więc jeśli przepisy nadal są takie, że powinnam to sama odebrać, to chyba pojadę tam komuś sprzedać b---ę w łeb za coś takiego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#prawo #pocztapolska
Komentarz usunięty przez autora
Jak chcesz, aby ktoś odbierał za ciebie, to musisz napisać upoważnienie.
@Theia:
@Adams_GA: takie, żeby mieć podstawę marudzić na pocztę polską ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ale serio, tym razem moja sprawa jest do załatwienia, ale jeśli następna taka poczta zostanie u babci czy cioci, to zwykle potrzeba jej jakiegoś tygodnia, żeby dotrzeć do moich rodziców, bo oni "nie mają czasu podjechać". Wtedy już może być problem, bo kary za niestawienie się gdzieś czy nie wysłanie jakiegoś głupiego oświadczenia, to 2k, a trochę szkoda kasy.
@ashardin: jasne, tylko że dwa awizo (awiza?) to jeszcze jakieś dwa czy ileś tam tygodni na to, żebym
to w przyszłości wszyscy możecie biegać odbierać przesyłki z poczty...
@Theia: dlatego wymyślono coś takiego jak przywrócenie terminu/usprawiedliwienie
@darek-jg: i dobrze, mi to pasuje, ja przyjadę z drugiej strony Polski przędzej na pocztę niż do rodziny. jeśli nie trzymają przy sobie łap, tylko ciekawość zżera, bo przyszło coś z sądu, to niech sobie biegają do sąsiedniej wsi.
@Adams_GA: dzwoniłam już do nadawcy listu. mam sobie to załatwiać z Pocztą, bo to ich wina.
@Taco_Polaco: akurat tym razem nie było nawet gdzie, bo nic nie wypełniałam ;<